There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Sunday, November 27, 2011

Sebuah Impian, Sejuta Harapan..

" Ya Allah.. permudahkanlah segala urusan kami.. tabahkanlah hati kami dalam menjalani segala ujian yang Engkau berikan.. Murahkanlah rezeki kami.. Semoga setiap apa yang kami lakukan dan usahakan mendapat keredhaan dari Mu.. Amin.. "



ni lesen jualan langsung AVAIL..



jom kte tengok testimoni pengguna Produk Avail yer?? Klik Disini..

Saturday, November 26, 2011

Muharram


MUHARAM adalah bulan pertama dalam tahun Islam (Hijrah). Sebelum Rasulullah berhijrah dari Makkah ke Yathrib, kiraan bulan dibuat mengikut tahun Masihi. Hijrah Rasulullah memberi kesan besar kepada Islam sama ada dari sudut dakwah Rasulullah, ukhuwwah dan syiar Islam itu sendiri.

Pada asasnya, Muharam membawa maksud ‘diharamkan’ atau ‘dipantang’, iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91). Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan.

Peristiwa-peristiwa penting:

1 Muharam – Khalifah Umar Al-Khattab mula membuat penetapan kiraan bulan dalam Hijrah.
10 Muharam – Dinamakan juga hari ‘Asyura’. Pada hari itu banyak terjadi peristiwa penting yang mencerminkan kegemilangan bagi perjuangan yang gigih dan tabah bagi menegakkan keadilah dan kebenaran.

Pada 10 Muharam juga telah berlaku:

# Nabi Adam bertaubat kepada Allah.
# Nabi Idris diangkat oleh Allah ke langit.
# Nabi Nuh diselamatkan Allah keluar dari perahunya sesudah bumi ditenggelamkan selama enam
bulan.
# Nabi Ibrahim diselamatkan Allah dari pembakaran Raja Namrud.
# Allah menurunkan kitab Taurat kepada Nabi Musa.
# Nabi Yusuf dibebaskan dari penjara.
# Penglihatan Nabi Yaakob yang kabur dipulihkkan Allah.
# Nabi Ayub dipulihkan Allah dari penyakit kulit yang dideritainya.
# Nabi Yunus selamat keluar dari perut ikan paus setelah berada di dalamnya selama 40 hari 40
malam.
# Laut Merah terbelah dua untuk menyelamatkan Nabi Musa dan pengikutnya dari tentera Firaun.
# Kesalahan Nabi Daud diampuni Allah.
# Nabi Sulaiman dikurniakan Allah kerajaan yang besar.

Sempena berakhirnya tahun 1432H ni, mari sama2 kita baca doa akhir tahun.

DOA AKHIR TAHUN HIJRAH

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”





ni pula doa awal tahun, 1433H.. Alhamdulillah.. masih diberi kesempatan untuk bernafas..

DOA AWAL TAHUN

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata :
“Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.


Amalan-amalan sunat:

Antara amalan disunatkan pada bulan Muharam:

# Berpuasa. Maksud Hadis: Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama
berpuasa 30 tahun.Maksud Hadis: Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam,
iaitu hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama
2 tahun.
# Banyakkan amal ibadat seperti solat sunat, zikir dan sebagainya.
# Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3X
# Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3X


Thursday, November 24, 2011

Confident..

Ehem2.. ari ni rs mcm nk menjengah blog ni jew.. nk post ap erk?? jap.. nk pkr..


" Be confident even you are not and your confidence will make others confident in you.." ♥♥


tgk gambar atas ni.. kucing 2 even dia kecik n cute tapi dia confident je rs dia tu besar mcm singa.. heheh.. sebesar apakah confident anda??? :)( jwb dlm ati n simpan sendri k?? kalo xbley simpan g la dok kat laut 2 ha... jerit kuat2..) ehh.. 2 dh mcm cr nk hlgkan stress je kan?? :)

Meh nk bg tip tingkatkan keyakinan diri..



Keyakinan diri adalah penting untuk menguruskan segala aktiviti didalam kehidupan seseorang. Ini kerana adalah mustahil untuk anda sentiasa bergantung terhadap orang lain. Pasti mereka mempunyai urusan tersendiri yang perlu diuruskan terlebih dahulu sebelum dapat membantu anda. Adakah anda sanggup untuk menangguhkan satu-satu tugasan hanya untuk menunggu bantuan orang lain sedangkan anda sendiri mampu untuk menyiapkannya? pasti tidak bukan. Keyakinan diri adalah merupakan satu proses yang berterusan untuk anda sentiasa meningkatkan taraf keyakinan anda. Di dalam artikel ini adalah merupakan cadangan tentang bagaimana cara meningkatkan keyakinan diri yang mungkin dapat membantu anda.

(1) Bina keyakinan diri melalui pencapaian- Anda pelu terlebih dahulu mengetahui apakah pencapaian yang membawa makna untuk anda. Sentiasa cuba tingkatkan pencapaian anda dari satu tahap ke tahap yang lebih baik untuk meningkatkan lagi keyakinan diri. Jangan sesekali cuba membandingkan pencapaian orang lain didalam kehidupan anda. Ini kerana apabila anda berfikiran seperti ini, ia secara automatik akan mengurangkan lagi keyakinan didalam diri anda. Pantau setiap pencapaian yang telah anda lakukan dan cuba bina keyakinan diri melaluinya. Ia pasti akan membuatkan anda lebih yakin untuk melaksanakan tugasan yang lebih mencabar.

(2) Bina minda yang kuat- Pemikiran adalah perkara yang mempengaruhi setiap tindakan seseorang. Sebelum anda melakukan apa-apa pasti otak anda akan terlebih dahulu memikirkannya. Apabila otak anda memikirkan anda mampu untuk melakukannya, secara tidak langsung tindakan anda akan menjurus untuk melakukan sesuatu perkara itu. Begitu juga untuk membina keyakinan diri, sekiranya minda anda yakin untuk melakukan sesuatu, secara automatik pasti tubuh anda mampu untuk melaksanakannya. Tetapi ia sebenarnya memerlukan latihan dan pemakanan yang baik. Mulakan latihan minda anda daripada sekarang.

(3) Menjaga penampilan- Hasil pendapat pakar psikologi menyatakan bahawa, seseorang akan berasa lebih yakin melalui apa yang mereka cuba tampilkan. Sebagai contoh, anda menjaga penampilan diri anda sentiasa kemas dan kelihatan bersih, ia secara tidak langsung mewujudkan keyakinan didalam diri anda. Pasti anda akan lebih berasa yakin untuk berhadapan dengan orang ramai, berkomunikasi dan sebagainya. Penampilan juga adalah penting untuk membuatkan orang lain berfikiran positif terhadap diri anda. Apabila orang lain berfikiran positif, anda juga akan turut berfikiran positif mengenai diri anda.

(4) Memahami konsep keyakinan diri- Untuk anda sentiasa berasa yakin terhadap diri sendiri, anda perlu terlebih dahulu memahami apakah konsep keyakinan diri. Seperti yang telah dinyatakan diatas tadi, ia adalah merupakan proses yang berterusan. Ia bermakna apabila anda tidak berasa yakin untuk melakukan sesuatu, anda perlu membinanya sehingga anda berasa yakin. Begitu juga untuk proses seterusnya yang pasti lebih mencabar. Ini akan membuatkan pemikiran anda sentiasa positif dan secara tidak langsung, anda sebenarnya telah sentiasa mencabar diri anda untuk menjadi yang lebih baik. Pasti sampai ke satu tahap anda dapat merasakan bahawa keyakinan diri anda telah meningkat. Apabila anda menghadapi masalah yang sebelum ini anda pernah hadapinya, pasti tidak akan timbul kesukaran untuk anda menyelesaikannya.

Tuesday, November 22, 2011

Hangat Lagi Sensasi..

As Salam.. sempena cuti sekolah ni kan, sambil2 dok goyang kaki depan internet ni.. rs nk meng'post'kan sesuatu yang menarik. Cantik, MENARIK, tertarik, kau memang DE BOMM!! (betul ke ak eja 2), ala2 lagu gitu.. hahahha.. :)

Sebelum kte ke tujuan asal, mari kita melancong melencong sket.. xbyk pon, sket jew..


meh kita tinjau sama2 apa kegunaan PANTILINER selain dari:



# Untuk kegunaan harian merawat masalah dalaman wanita dan mencegah risiko kanser servik dan
penyakit radangan pelvik.
# Menyerap cairan,lendir dengan efektif dan mengeluarkan keputihan.
# Memulih dan mengimbangi sistem kitaran haid
# Memberi keselesaan,rasa segar,bersih dan berkeyakinan terutama mereka yang aktif.
# Sesuai untuk semua golongan wanita, lelaki,kanak-kanak,bayi dan wanita menopause.
# mengurangkan bau yang kurang menyenangkan terutama ketika haid.
# merawat sengugut dan masalah dalaman wanita.
# alternatif rawatan untuk wanita yang sukar hamil.

KEGUNAAN LAIN (LUARAN)

* sakit kepala atau migrain - basahkan permukaan pad dengan sedikit air tampal dikepala atau
dalam anak tudung atau dalam helmet.
* sakit pinggang - basahkan permukaan pad dengan sedikit air tampal dipinggang atau pakai
diseluar dalam.
* demam panas - basahkan permukaan pad dengan sedikit air tampal di dahi,untuk bayi tampal dalam
baju didada dan belakang.
* sakit lutut,tapak kaki,tumit,sendi - basahkan permukaan pad dengan sedikit air tampal di
tempat yang sakit.
* kembung perut - basahkan permukaan pad dengan sedikit air tampal dipusat.
* kencing tak lawas - pakai pada seluar dalam.
* selsema,resdung - hidu 15 minit tampal di hidung (tak perlu basahkan).
* luka, kudis,lebam,bisul - balut di tempat yang sakit.
* kurap,ruam,kulit gatal - gosok ditempat yang sakit.
* menghilangkan bau yang kurang enak seperti dalam peti sejuk,bonet kereta,dll - tampal 2-3
keping.

Jauhnya melalut tapi xpe untuk kebaikan juga kan.. Sharing is Caring tau.. :) Ok, berbalik ke tujuan asal. Sempena CUTI SEKOLAH ini, kami telah menjalankan promosi secara besar-besaran. Ada 6 pakej yang telah di tawarkan untuk para pengguna sekalian. Jom kte tgk pakej yang ditawarkan.. :)



PAKEJ 1 : 2 pad day use + 1 pantiliner

HARGA SEBENAR : RM 32
HARGA YANG DITAWARKAN : RM25



PAKEJ 2 : 2 pantiliner + 1 pad day use

HARGA SEBENAR : RM 31
HARGA YANG DITAWARKAN : RM 28



PAKEJ 3 : 2 pad day use + 1 pad night use

HARGA SEBENAR : RM 34
HARGA YANG DITAWARKAN: RM 31



PAKEJ 4 : 1 pad day use + 2 pad night use

HARGA SEBENAR : RM 35
HARGA YANG DITAWARKAN : RM 32



PAKEJ 5 : 2 pantiliner + 1 pad night use

HARGA SEBENAR : RM 32
HARGA YANG DITAWARKAN : RM 29


PAKEJ 6 : 2 pad night use + 1 pantiliner

HARGA SEBENAR: RM 34
HARGA YANG DITAWARKAN : RM 31



p/s: xdpt nk upload gambr ad mslh teknikal sket.. hehhe.. sekiranya anda berminat, anda boleh menghubungi kami di talian 019-5500450 @ 017-6862604. Jangan lepaskan peluang ini.. :)

Friday, November 18, 2011

Bermulanya Sebuah Cinta..

As Salam..Sempena tajuk yang sangat GEMPAK vs MELETOP ni kan, sy nak la crite psl CINTA..Bukan cinta MUKA BUKU ok??? hehehehhe..


Mari sama-sama hayati kisah ini.. :)

Cikgu Bertanya Tentang Kehadiran Murid-muridnya :

Rindu ? : Hadir Cikgu . .
Benci ? : Saya . .
Kasih ? : Tak Hadir Cikgu . .
Sayang ? : Sakit Cikgu . .
Cinta ? Cinta Kemana ? Tanya Cikgu .
Serentak Rindu & Benci Menjawab : Cinta Pulang Cikgu .
Kenapa Cinta Pulang ? Tanya Cikgu .

Serentak Rindu & Benci Menjawab :

SEBAB CINTA TAKKAN PERNAH HADIR TANPA KASIH DAN SAYANG ~

heheheh.. melalut sudah.. nak crita psl KECINTAAN kami terhadap bisnes yang kami jalankan..
ye la, kalo xcinta mcmner nak berjaya kan?? mcm kisah di atas cinta tak akan pernah hadir tanpa ksih dan sayang.. :) (rasa mcm nak wat bisnes lain skali la) heheheh..




tada! ni la produk dia.. (byk g yang lain, bley tgk post yg sblm2 ni)


Fungsi dan Kelebihannya

Mencegah senggugut
Mengawalatur kitaran haid
Mencegah buasir
Membuangkan angin perut
Menghilangkan bau
Membuang darah beku di rahim
Mencegah keradangan dan membasmi kuman
Mengurangkan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj
Menghilangkan kepanasan dan menguatkan rahim

Klik di sini untuk melihat TESTIMONI PENGGUNA

Sepanjang menjual produk ni, kami mendapat maklum balas yang positif daripada para pengguna.. Alhamdulillah.. "semoga setiap usaha yang kami lakukan untuk membantu mereka dalam mengatasi masalah yang dialami seperti period pain, keputihan dan sebagainya mendapat keberkatan dan keredhaan daripa Allah.." Segala yang berlaku adalah atas keizinan dariNYA.. :)

p/s: setelah kita berusaha hendaklah kita bertawakal kepada ALLAH s.w.t.


Wednesday, November 16, 2011

Speechless


huhuhu.. sj jew menjenguk kat blog ni.. walhal xder point pon nk ckp ari ni.. pic kat ats ni a litter bit touching kan?? tapi ad g yang lebih touching..



touching x?? huhuhu.. tp nk ubah sket dia punya ayat 2.. so dia jd mcm ni..

"terkadang kamu melepaskan seseorang, bukan kerana kamu tidak lagi mencintainya TETAPI kerana dia tidak lagi mencintai dan menghargaimu sepertimana kamu mencintai dirinya"

hehehehhe, dah jadi hakcipta terpelihara ni.. :)

Monday, November 14, 2011

Fakta @ Auta..

As Salam.. tgk pada tjk ni ad rs berdebar2 x?? nk tau isinya ke?? ad x?? kalo xder, ok tinggalkan PAGE ni skg.. hahahahahh emo2.. main2 je la.. actually smlmkan mimpi lg psl someone.. rndu ke?? tp mcm xrndu pon.. oppss! bkn xrndu.. XPERNAH pon.. heheheh.. org kata kalo mimpi seseorng 2 mknanya kita rndu kat dia.. btul ke?? ni la dinamakan FAKTA @ AUTA.. hahahahha..


hahahahha.. setelah menceritakan pasal yg AUTA (mimpi ni la, mana mungkin ak rindu pd dia) eh, ye ke?? ahhahah.. lantaklah.. hanya ak yang tau.. skrg ni msok kepada topik yg FAKTA pula.. :) saksikanlah.. hehehhe.. tada!




Produk: 1 pantiliner + 1 pad day use + 1 pad night use
Harga Sebenar: RM33
Harga yang ditawarkan: RM 30 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)




Produk: 2 pantiliner + 2 pad day use + 2 pad night use
Harga Sebenar : RM66
Harga yang ditawarkan: RM 60(tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)




Produk: 3 pantiliner + 3 pad use day + 3 pad night use
Harga Asal: RM 99
Harga yang ditawarkan: RM 88 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)




Produk: 10 Paket Pantiliner
Harga asal : RM 100
Harga yang ditawarkan: RM 90 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)




PRODUK : 10 Paket Day Use
Harga Asal: RM 110
Harga yang ditawarkan: RM 100 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)




PRODUK : 8 paket night use
Harga Asal: RM96
Harga yang ditawarkan: RM 86 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)




PRODUK : 3 kotak Greenfit
Harga sebenar : RM 225 (1 kotak RM 75)
Harga yang ditawarkan: RM 200(tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)

p/s: anda juga boleh mencampurkan barang2 yang ingin dibeli.. Harga akan dinyatakan kemudian. Sebarang permasalahan anda bolehlah terus mnghubungi kami di talian yang tertera di sebelah kanan blog ini.. :)

Sunday, November 13, 2011

Exam Mood..


disebabakn ngah mood examkan so xta nak post apa kat blog ni.. tapi ari ni xtau la.. rs mcm srba xkena la.. tapi sbb ap yer??


confuse ngan prasaan sendiri.. :(




apakah ini?? mmm.. disebabkan ak xtau ap yg ada dalam kepala skg ni,so coretan hari ini adalah berkisarkan ati ni sempena mood exam.. huhuhuhu

" YA ALLAH, jadikanlah aku seorang yang tebah dalam menghadapi segala kemungkinan yang berlaku. Jadikanlah aku seorang yang 'DATANG'nya dinanti dan "PERGI'nya dirindui. "

Saturday, November 12, 2011

Kepala Oh Kepala..

As Salam.. bertemu lg dlm entri terbaru pd ari ni.. nmpknya kita akn mulakan topik perbincangan terbaru pada hari ini dengan Kelapa oh Kelapa oppss! tersilap.. bkn kelapa yer Kepala Oh Kepala.. Pernahkan anda mengalami situasi sebegini??


memang sungguh menyakitkan apabila diserang sakit kepala..

Sakit kepala ialah rasa sakit dalam kepala. Ia merupkaan masalah kesihatan yang paling lazim
berlaku dan paling banyak jenisnya.

Sebab Sakit Kepala

Berikut adalah sebab-sebab yang merangsang sakit kepala :
• Tekanan (tension headache).
• Kemurungan
• Migraine (penyempitan salur darah)
• Penyakit serta ketegangan dalam mata.
• Sakit gigi dan tulang rahang.
• Penyakit berkaitan anggota Telinga, Hidung dan Tekak.
• Kejang otot.
• Kecederaan kepala dan tengkuk/leher.
• Angin Ahmar
• Jangkitan dalam otak, ketumbuhan dalam otak (Brain Tumor).
• Tekanan Darah Tinggi
• Pengambilan dadah dan racun



post kali ni dibuat kerana serangan sakit kepala yang sangat teruk. Tak Bley nk berdiri, rasa macam nak jatuh dan makin berdenyut2.. sebelum ni ada orang kata kalau tampal FC Bio Sanitary Pad kat tempat sakit berkesan tapi semalam terlupa pula nk aplikasikan.. heheheh.. insyaAllah, kalau dh aplikasikan kat diri sendiri, saya akn cter dlm post lain ok??

Kata orang, sakit ni kifarah dosa-dosa kita. Mmm.. baru sikit dugaan yang Allah berikan kita dah berungut, cuba tengok orang lain yang xder tangan or kaki 2.. berjaya dalam hidup kan? Yang penting kita redha n berusaha untuk memperbaiki keadaan.. Anda juga bley mencuba produk kami iaitu AVAIL PROPOLIS yang berfungsi menguatkan sistem imun badan supaya mengelakkan diri daripada serangan penyakit-penyakit.

Klik disini untuk mendapatkan maklumta lebih lanjut mengenai sakit kepala.. atau di sini

p/s: xsalahkan kalo kter mencuba? pesan pada diri "kita hanya mampu merancang, Allah juga yang menentukan macam menyembuhkan segala penyakit.

Thursday, November 10, 2011

Path Of Life

Nampak tajuk unik je kan.. Di sini dlm mksd entri ini adalah merujuk pd tmpt ak n kwn2 ngah pulun dok study la ni.. hahahha.. bler org tnyer jew.. "blaja kat mn?" dgn sipu2 nyer :


"mktb pulau pinang" even skg xpnggil dh mktb skg nama dh upgrade Institut Pendidikan Guru tapi still sk panggil mktb.. mengapakah? errr.. jwb la sendri..:)

tau ke mktb ni kt ner??? meh la nk bgtau, sian lak korg kne pkr byk2 kali..


tada! ini lah dia.. kalau ikt peta la.. dl ms 1st time dtg sesat kot.. hahahahha :)tapi kan yang PELIK bin AJAIB nya kan.. nape yer bler stiap kali ak jwb soklan mmbr ak blaja mn diorg akan bls.. JAUHnya bwk diri?? diorg tau ke sjrh ak??? hahahhaha.. SEJARAH?? ni bkn subjek yg kte kne amik SPM 2.. hehehhe.. bajet TOP je kan smpi sumer orang tau SEJARAH kau.. ehheh.. bia la nk prasan jap..


entri ni bkn nk cter pasal SEJARAH lampau yang terlalu melampau lama utk di lupakan.. hehehh

bler ingt blik kngn lama ni mcm lawak je kan.. lama ke?? lama la gak.. skrg ni dh kre sebati la ngan jiwa.. Berbalik kepada topik asal.. sebenarnyakan xtau nk cter ap ni.. adehh.. ngah wat keje tapi ngantok la, 2 yg kne on9 dl ni.. nk EXAM kan.. hehehe.. saat dok termenung dpn laptop ni kan, dh xtau sgt nk wat ap.. padahal buku byk je yg nak di baca.. okies.. kepada buku2 yang xbrapa nk tinggi sbr sat na.. jap g i bkk tp kan slalunya bler bkk buka je tdo.. mcmner lak 2?? alamatnya buku 2 la yang baca ak.. hahahah..ok la, smbg post yg akan dtg la.. nk g godek2 jap buku 2.. tata.. :)

p/s: SORRY works when mistake is made, but it's useless when TRUST is broken. So in LIFE, do Mistakes but never Break TRUSTS. :)

Monday, November 7, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha..



Pengenalan Ibadah Korban
"Korban bermaksud haiwan yang disembelih kerana ibadah pada Hari Raya Aidil Adha (10 Zulhijjah) dan hari-hari Tasyriq iaitu pada 11, 12 dan 13 Zulhijjah dengan tujuan untuk mendampingkan diri kepada Allah Taala"
(Syeikh Daud al-Fathoni, Furu al-Masail, Jus 1 : 259).

Syariat Korban
Sebagaimana Firman Allah SWT yang bermaksud :
"Maka solatlah kamu untuk Tuhanmu dan menyembelihlah".
(Surah Al-Kauthar : Ayat 2)

Sesungguhnya Ibnu Jarir mentafsirkan ayat tersebut sebagai berikut :

"Jadikanlah solatmu ikhlas hanya untuk Allah Azawajalla sahaja dengan sama sekali tidak mengharapkan kepada selain daripadaNya. Demikian juga ibadah korban yang kamu tunaikan, niatkanlah hanya untuk Allah Taala semata-mata, tidak untuk berhala, sebagai tanda kesyukuran terhadap apa yang dianugerahkan Allah SWT kepadamu yang tidak terhingga banyaknya".



Nabi SAW juga telah bersabda yang bermaksud :
"Tidak ada suatu amalan yang paling dicintai oleh Allah SWT daripada Bani Adam AS ketika Hari Raya Eidul Adha selain menyembelih haiwan korban. Sesungguhnya haiwan itu akan datang pada hari kiamat (sebagai saksi) dengan tanduk, bulu dan kukunya. Dan sesungguhnya darah haiwan korban telah terletak di suatu tempat di sisi Allah SWT sebelum mengalir di tanah. Kerana itu, bahagiakan dirimu dengannya".
(Riwayat Tirmizi, Ibnu Majah dan Hakim)
Hikmah Berkorban
Keistimewaan orang yang berkorban (menunaikan ibadah korban) banyak sekali, Saidina Ali Bin Abi Talib RA telah meriwayatkan bahawa sesiapa yang meninggalkan rumahnya dengan maksud membeli haiwan korban, maka setiap langkah dikurniakan 10 kebajikan, dihapuskan 10 kesalahan, dinaikkan martabatnya 10 darjat.

Apabila dia bercakap-cakap dengan penjual ketika membelinya, maka setiap patah kata yang diucapkannya itu adalah sama dengan satu tasbih. Dan jika dibayar harganya, maka setiap satu dirham, dia beroleh 700 kebajikan. Jika haiwan itu dibaringkan di atas tanah, maka setiap titisan darah yang tertumpah, dijadikan oleh Allah SWT 10 Malaikat yang mendoakan dan meminta ampunkan kesalahannya kepada Rabul Jalil sampai hari kiamat. Rasulullah SAW telah bersabda yang bermaksud :

"Muliakanlah korban-korbanmu, kerana nanti dia menjadi kenderaan
kamu ketika melalui titian Siratal Mustaqim".
(Hadis Riwayat Ibnu Majah)

Saturday, November 5, 2011

Senarai Harga Produk Avail..

AsSalam.. bertemu lg kita dalam post ari ni.. seperti yang dijanjikan smlm.. hari ni, saya akan postkan harga2 produk ni.. :)

excited sungguh yer bear ni.. :)

1. FC PANTILINERS



20 PCKS / 1 SET
Harga: RM160 (ahli)
RM200 (bukan ahli)

2. FC DAY USE


20 PCKS / 1 SET
Harga : RM180 (ahli)
RM220 (bukan ahli)

3. FC NIGHT USE


16 PCKS / 1 SET
Harga : RM160 (ahli)
RM192 (bukan ahli)

4. FC COMBINATION


6 x PANTILINERS + 6 x DAY USE + 6 x NIGHT USE
Harga : RM162 (ahli)
RM198 (bukan ahli)


5. I-FOOD


15 g x 20 SACHETS / 1 BOX
Harga : RM160 (ahli)
RM190 (bukan ahli)


6. WOMAN LOBATA


250 mg x 30 CAPSULES / 1 BOX
Harga: RM173 (ahli)
RM205 (bukan ahli)


7. MAN PLUS


500 mg x 30 TABLETS / 1 BOTTLE
Harga : RM175 (ahli)
RM208 9bukan ahli)

8. I-KIDS


250 mg x 200 TABLETS / 1 BOTTLE
Harga : RM168 (ahli)
RM204 (bukan ahli)

9. LISSELIFE


500 mg x 30 CAPSULES / 1 BOTTLE
Harga : RM160 (ahli)
RM192 (bukan ahli)

10. GREENFIT


15 g x 15 SACHETS / 1 BOX
Harga : RM63 (ahli)
RM75 (bukan ahli)

11. AVAIL PRO-POLIS


10 mL x 1 BOTTLE
Harga: RM60 (ahli)
RM78 (bukan ahli)

p/s: anda juga boleh membeli secara campuran. Untuk sebarang tempahan. permasalahan atau pertanyaan anda boleh terus menghubungi kami di talian yang tertera.. :)

Friday, November 4, 2011

Pengenalan Mengenai MAN PLUS..

Salam Jumaat semua.. post kali ni saya akan bgtau mengenai produk Avail Beauty yang ke-8 dh 8 erk?? mcm br je cter psl produk ni kan?? heheheh.. xpe2.. dalam post akan datang saya akan update harga2 semua produk ni.. :)

Post kali ni pasal 'Man Plus' keluaran Avail Beauty.. :)


ni la Man Plus.. Apa ye 'Man Plus' 2??

Man Plus merupakan ramuan yang khas kepada kaum lelaki yang mementingkan kesejahteraan dan keharmonian keluarga.

Man Plus mengandungi dua jenis ramuan tumbuhan yang berharga. Pertama ialah Butea superba dari utara Thailand dan yang kedua ialah Cordyceps sinesis dari China.

Butea superba merupakan sejenis tumbuhan asli Thailand yang digunakan turun-temurun oleh penduduk asli untuk memulihkan tenaga dan menguatkan badan. Dalam sejarah China, Cordyceps sinensis digunakan sebagai satu ubat asli untuk memulihkan tenaga, melanjutkan usia dan meningkatkan kualiti kehidupan.


Man Plus lagi.. :)

Mari kita lihat Ramuan Utama and Fungsi Man Plus dengan lebih dekat lagi:


A. Pueraria Lobata (Butea Superba)
Sejenis tumbuhan asli Thailand yang digunakan turun-temurun oleh penduduk asli untuk memulihkan tenaga dan menguatkan badan.


B. Cordyceps Sinensis
Dalam sejarah China, ia dianggap sebagai suatu ubat asli untuk memulihkan tenaga,melanjutkan usia dan meningkatkan kualiti kehidupan.

Kelebihan Produk Man Plus..

- Mengekalkan tenaga - Mengurangkan keletihan - Menambahkan kekuatan badan untuk menentang tekanan - Menguatkan fungsi hati & buah pingang

Klik di sini sekiranya anda mahu melihat TESTIMONI PENGGUNA.

Sudut Persoalan


1. Adakah produk ini selamat digunakan dan ditanggung halal ?

Man Plus selamat digunakan oleh semua kaum lelaki kerana produk ini telah diperakui kelulusan dari kementerian kesihatan dan produk ini ditanggung halal.


2. Bagaimanakah pengguna mengenalpasti produk Man Plus berkesan?

Penyelidikan saintifik dan maklum balas yang didapati telah membuktikan bahawa status kesihatan para pengguna Man Plus telah bertambah baik, sentiasa bertenaga dan bersemangat.


3. Adakah produk ini memberi kesan sampingan?

Tidak. Men Plus diperbuat daripada ramuan-ramuan traditional yang unik dari negara Thailand dan China. Khasnya kepada kaum lelaki yang mengutamakan kesihatan badan.

p/s: sekiranya anda berminat, anda boleh terus menghubungi kami.

Thursday, November 3, 2011

Woman Lobata

AsSalam.. selamat petang semua.. post ari ni adalah mengenai "WOMAN LOBATA" pnah dengar x pasal Woman Lobata ni? ok, mari kita lihat apa itu Woman Lobata.. :)


Woman Lobata ini deperbuat daripada Pueraria Lobata. Pueraria Lobata adalah satu herba semulajadi dari akar ubi tumbuhan menjalar yang dikenali sebagai "kwaao khurea" (nama saintifik Pueraria lobata) yang hanya tumbuh di utara Negari Thai. Akar ubi Pueraria lobata yang berwarna putih mengandungi bahan Phytoestrogen seperti Puerarin, Miroesterol dan Mirifica, yang dapat meremajakan sistem endokrin wanita.

FUNGSI dan KELEBIHAN

- MENGIMBANGKAN HORMON WANITA
- MENGURANGKAN MASALAH HAID
- MENGURANGKAN TANDA-TANDA MENOPOS
- MENYUBURKAN RAHIM
- MENAMBAHKAN CECAIR FARAJ
- MENEGANGKAN PAYU DARA & PUNGGUNG
- MENCANTIKKAN KULIT
- AWET MUDA
- MEMBANTU MASALAH INSOMIA
- MENINGKATKAN TAHAP METABOLISMA

ATURAN:
* Dimakan 2 biji sehari sebelum tidur
* Bagi mereka yg berumur 21 tahun ke bawah, 1 biji sehari sebelum tidur
- Wanita mengandung tidak boleh mengamalkan produk ini

Klik disini untuk melihat TESTIMONI pengguna WOMAN LOBATA

p/s: selamat mencuba.. :)

Wednesday, November 2, 2011

Sayangilah Jantung Anda..


AsSalam.. shat tak ari ni? moga semua sihat la hendaknya.. post ari ni nak share psl JANTUNG kita.. sihat ke x ye??


ni la gambar jantung kita..

Pernah dengar tak mengenai sakit darah tinggi dan jantung? mestilah pernah kan?

satunya cara untuk mengetahui hipertensi adalah dengan mengukur tekanan darah kita secara teratur.

Diketahui 9 dari 10 orang yang menderita hipertensi tidak dapat diidentifikasi penyebab penyakitnya. Itulah sebabnya hipertensi dijuluki pembunuh diam-diam atau silent killer. Seseorang baru merasakan dampak gawatnya hipertensi ketika telah terjadi komplikasi. Jadi baru disadari ketika telah menyebabkan gangguan organ seperti gangguan fungsi jantung, koroner, fungsi ginjal, gangguan fungsi kognitif atau stroke .Hipertensi pada dasarnya mengurangi harapan hidup para penderitanya.


Hipertensi selain mengakibatkan angka kematian yang tinggi (high case fatality rate) juga berdampak kepada mahalnya pengobatan dan perawatan yang harus ditanggung para penderita. Perlu pula diingat hipertensi berdampak pula bagi penurunan kualitas hidup. Hipertensi sebenarnya dapat diturunkan dari orang tua kepada anaknya. Jika salah satu orang tua terkena Hipertensi, maka kecenderungan anak untuk menderita Hipertensi adalah lebih besar dibandingkan dengan mereka yang tidak memiliki orang tua penderita Hipertensi.


Diagnosis

Secara umum seseorang dikatakan menderita hipertensi jika tekanan darah sistolik/diastoliknya melebihi 140/90 mmHg (normalnya 120/80 mmHg). Sistolik adalah tekanan darah pada saat jantung memompa darah ke dalam pembuluh nadi (saat jantung mengkerut). Diastolik adalah tekanan darah pada saat jantung mengembang dan menyedot darah kembali (pembuluh nadi mengempis kosong).

Sebetulnya batas antara tekanan darah normal dan tekanan darah tinggi tidaklah jelas, sehingga klasifikasi Hipertensi dibuat berdasarkan tingkat tingginya tekanan darah yang mengakibatkan peningkatan resiko penyakit jantung dan pembuluh darah.

Menurut WHO, di dalam guidelines terakhir tahun 1999, batas tekanan darah yang masih dianggap normal adalah kurang dari 130/85 mmHg, sedangkan bila lebih dari 140/90 mmHG dinyatakan sebagai hipertensi; dan di antara nilai tsb disebut sebagai normal-tinggi. (batasan tersebut diperuntukkan bagi individu dewasa diatas 18 tahun).


Gejala

Mekanisme Terjadinya Hipertensi Gejala-gejala hipertensi antara lain pusing, muka merah, sakit kepala, keluar darah dari hidung secara tiba-tiba, tengkuk terasa pegal, dan lain-lain. Dampak yang dapat ditimbulkan oleh hipertensi adalah kerusakan ginjal, pendarahan pada selaput bening (retina mata), pecahnya pembuluh darah di otak, serta kelumpuhan.

Penyebab

Berdasarkan penyebabnya, Hipertensi dapat digolongkan menjadi 2 yaitu :

Hipertensi esensial atau primer
Penyebab pasti dari hipertensi esensial sampai saat ini masih belum dapat diketahui. Namun, berbagai faktor diduga turut berperan sebagai penyebab hipertensi primer, seperti bertambahnya umur, stres psikologis, dan hereditas (keturunan). Kurang lebih 90% penderita hipertensi tergolong Hipertensi primer sedangkan 10% nya tergolong hipertensi sekunder.


Hipertensi sekunder/li>

Hipertensi sekunder adalah hipertensi yang penyebabnya dapat diketahui, antara lain kelainan pembuluh darah ginjal, gangguan kelenjar tiroid (hipertiroid), penyakit kelenjar adrenal (hiperaldosteronisme), dan lain lain. Karena golongan terbesar dari penderita hipertensi adalah hipertensia esensial, maka penyelidikan dan pengobatan lebih banyak ditujukan ke penderita hipertensi esensial.

Berdasarkan faktor akibat Hipertensi terjadi peningkatan tekanan darah di dalam arteri bisa terjadi melalui beberapa cara:


- Jantung memompa lebih kuat sehingga mengalirkan lebih banyak cairan pada setiap detiknya

- Terjadi penebalan dan kekakuan pada dinding arteri akibat usia lanjut. Arteri besar kehilangan kelenturannya dan menjadi kaku, sehingga mereka tidak dapat mengembang pada saat jantung memompa darah melalui arteri tersebut. Karena itu darah pada setiap denyut jantung dipaksa untuk melalui pembuluh yang sempit daripada biasanya dan menyebabkan naiknya tekanan.

- Bertambahnya cairan dalam sirkulasi bisa menyebabkan meningkatnya tekanan darah. Hal ini terjadi jika terdapat kelainan fungsi ginjal sehingga tidak mampu membuang sejumlah garam dan air dari dalam tubuh. Volume darah dalam tubuh meningkat, sehingga tekanan darah juga meningkat.

Oleh sebab itu, jika aktivitas memompa jantung berkurang, arteri mengalami pelebaran, dan banyak cairan keluar dari sirkulasi. Maka tekanan darah akan menurun atau menjadi lebih kecil.

Berdasarkan faktor pemicu, Hipertensi dibedakan atas yang tidak dapat dikontrol seperti umur, jenis kelamin, dan keturunan. Pada 70-80% kasus Hipertensi primer, didapatkan riwayat hipertensi di dalam keluarga. Apabila riwayat hipertensi didapatkan pada kedua orang tua, maka dugaan Hipertensi primer lebih besar. Hipertensi juga banyak dijumpai pada penderita kembar monozigot (satu telur), apabila salah satunya menderita Hipertensi. Dugaan ini menyokong bahwa faktor genetik mempunyai peran didalam terjadinya Hipertensi.

Sedangkan yang dapat dikontrol seperti kegemukan/obesitas, stress, kurang olahraga, merokok, serta konsumsi alkohol dan garam. Faktor lingkungan ini juga berpengaruh terhadap timbulnya hipertensi esensial. Hubungan antara stress dengan Hipertensi, diduga melalui aktivasi saraf simpatis. Saraf simpatis adalah saraf yang bekerja pada saat kita beraktivitas, saraf parasimpatis adalah saraf yang bekerja pada saat kita tidak beraktivitas.

Peningkatan aktivitas saraf simpatis dapat meningkatkan tekanan darah secara intermitten (tidak menentu). Apabila stress berkepanjangan, dapat mengakibatkan tekanan darah menetap tinggi. Walaupun hal ini belum terbukti, akan tetapi angka kejadian di masyarakat perkotaan lebih tinggi dibandingkan dengan di pedesaan. Hal ini dapat dihubungkan dengan pengaruh stress yang dialami kelompok masyarakat yang tinggal di kota.

Berdasarkan penyelidikan, kegemukan merupakan ciri khas dari populasi Hipertensi dan dibuktikan bahwa faktor ini mempunyai kaitan yang erat dengan terjadinya Hipertensi dikemudian hari. Walaupun belum dapat dijelaskan hubungan antara obesitas dan hipertensi esensial, tetapi penyelidikan membuktikan bahwa daya pompa jantung dan sirkulasi volume darah penderita obesitas dengan hipertensi lebih tinggi dibandingan dengan penderita yang mempunyai berat badan normal.

Adakah ANDA mengalami masalah berikut??

* sakit dada
* sakit kepala, tegang dibahagian leher
* sakit dan tegang di bahagian bahu
* tangan dan kaki berasa kebas, sakit dan tidak bertenaga
* kebas tangan kiri
* sesak nafas, sukar bernafas
* mudah letih

BERHATI-HATI! Ini adalah tanda-tanda serangan sakit jantung:

adalah:
1. Cemas

Serangan jantung boleh menimbulkan rasa cemas atau ketakutan atas kematian.

2. Sakit dada
Memang tak semua sakit dada menjadi penunjuk serangan jantung. Rasa sakit ini kadang diibaratkan seperti dada yang dihempap sesuatu yang berat.


3. Batuk atau bersin terus-menerus
Boleh menjadi simptom sakit jantung akibat pengumpulan cecair di paru-paru.

4. Pening
Jangan menganggap remeh pening ini kerana ini boleh saja boleh menyebabkan sakit jantung.

5. Penat
Merasa kepenatan sepanjang hari boleh menjadi simptom dari kegagalan jantung berfungsi dengan sempurna.

6. Mual atau tidak nafsu makan
Sebenarnya bukan perkara yang biasa ketika serangan jantung, seseorang merasa sakit perut atau muntah. Namun, pembengkakan di bahagian perut yang dikaitkan dengan sakit jantung memang boleh mengganggu nafsu makan.

7. Sakit di bahagian tubuh lain
Dalam kebanyakan serangan jantung, rasa sakit bermula dari dada dan menyebar ke bahu, lengan, siku, punggung, leher, rahang, atau perut. Ada kalanya mereka yang mengalami serangan jantung tidak merasakan sakit dada. Hanya ada rasa sakit di kawasan tubuh yang lain. Rasa sakit pun boleh datang dan pergi.

8. Denyut jantung cepat atau tidak teratur
Semasa denyut jantung cepat dan tidak teratur, apalagi apabila rasa lemas, atau nafas pendek, boleh menjadi tanda serangan jantung, sakit jantung, ataupun aritmia.

9. Sukar bernafas
Ada kalanya seseorang yang mengalami serangan jantung tidak merasakan sakit atau tekanan di dada, tetapi merasa kesulitan bernafas.

10. Berpeluh
Perlu waspada kalau tiba-tiba anda berpeluh padahal sedang duduk di kerusi.

11. Tubuh bengkak
Sakit jantung boleh menyebabkan cecair terkumpul di dalam tubuh. Akibatnya di bahagian tubuh seperti kaki, perut, dan pergelangan kaki, bengkak.

12. Sangat lemah
Mereka yang mengalami serangan jantung merasakan rasa lemah yang amat sangat. Rasanya mereka tidak boleh memegang sehelai kertas di antara jarinya.

sumber : http://detikdaily.net/v5/modules.php?name=News&file=article&sid=11334

Memperkenalkan salah satu produk AVAIL BEAUTY yang boleh membantu anda mengatasi masalah-masalah di atas.


LISSELIFE


RAMUAN UTAMA DAN FUNGSINYA:


A. Nattokinase

- Mencegah pembentukkan darah beku
- Melarutkan darah beku
- Merendahkan paras tekanan darah
- Anti-pengoksidaan



B. Debunga Lebah

- Mengandungi vitamin P (Rutin) dan flavonoids
- Melembutkan saluran darah, meningkatkan kekenyalan saluran darah
- Mencegah artherosklerosis
- Merendahkan lipid darah dan tekanan darah
- Anti-pengoksidaan


C. Ekstrak Beras Yis Merah

- Mengawalatur paras lipid darah, merendahkan paras trigliserida
- Merendahkan paras jumlah kolesterol dan kolesterol densiti rendah (LDL)
- Meningkatkan paras kolesterol densiti tinggi (HDL)
- Mencegah artherosklerosis dan penyakit saluran darah

Pengesahan saintifik

klik di sini untuk mendapatkan maklum balas pengguna LISSELIFE


Menyayangi Jantung Anda…
Menyayangi Nyawa Anda...
Menyayangi Keluarga Anda...
Bermula Dengan Lisselife!!!

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...