There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Friday, February 24, 2012

Kecewa

Kecewa sungguh saya dengan manusia yang berapa nk berfikir pasal orang lain ni.. If xder duit, g la keje bukannya ambil HAK orang lain untuk dijadikan HAK dia.. mungkin dah ditetapkan bukan REZEKI orang yang diambil haknya tapi please pikir pasal ORANG LAIN.. Sanggup ke nak tanggung semua dosa 2 di akhirat kelak??

*kalo xsanggup, mesti xbuat kan?*

p/s: u never know how it feel until it happens 2 u..

Thursday, February 16, 2012

Biarkan ia berlalu..

AsSalam.. sht?? huhuhuhu.. tgk tjk ari ni mcm sdh je kan.. maklumlah ari ni sejuk jew.. hujan kot, xder la panas terik sgt.. sudah BURN!! ggrr.. Actually xder ap sgt nk cter tp nak bgtau yg lag 3 ari genap SEBULAN abah meninggalkan dunia ini.. lately mmg cpt touching.. mmg akan jd mslh bler dok sorang2.. mst akn teringat.. even dh nk sebulan tapi rs mcm baru je semua ni berlaku.. seolah2 abah hanya pergi kursus dan akan kembali semula nanti.. bkn xtrima apa yang telah ditetapkan tapi rasa terkilan sebab xsempat jaga abah disaat2 akhir dia di muka bumi ni.. LAGI touching bler 2 hari sblm abah nak PERGI jauh, abah ada cakap nk dtg PENANG! mst abah tau yang abah dah xsmpt nk jmpa anak abah yang sorang ni kan.. Hanya Allah yang mengetahui nape ak tak diberikan kesempatan untuk melihat wajah abah buat kali yang terakhir.. Selaju mana pon aku drive ari 2 tp xmampu nak lawan takdir yang telah Allah tentukan.. rasa sangat kosong bler abah xada tmer 2.. slama ni abah slalu je grau2 ngan anak2 dia.. Ya Allah.. sesungguhnya hati ini sangat merindui abah.. Kau ampunkanlah dosanya dan tempatkan dia dalam kalangan orang-orang yang beriman.. Amin..

Sunday, February 12, 2012

TERbaru.. :)

AsSalam.. lama dh kan xbersua.. hehehhe.. dalam dok kt nak update pakej yang terbaru 2 tp xterUPDATE.. mklmulah buzy sket.. :) ok, ari ni memang nak update pasal apkej yang TERbaru 2 ha.. baru dapat ilham.. hahahah... jgn main2.. nak update pakej pon kne cari ilham dulu tau! (2 blm wat novel g)


------------------------------****************---------------------------------------------


ni PAKEJ A..

Bil. Pad : 1 Pantiliner + 3 Pad Day Use + 2 Pad Night Use
harga Asal : RM 67
Harga Promosi : RM 63


~~~~~~~



yg ni plak PAKEJ B..


Bil. Pad : 4 Pantiliner + 3 Pad Day Use
harga Asal : RM 73
Harga Promosi : RM 70


*********




Yang ni PAKEJ C

Bil. Pad : 3 Pantiliner + 4 Pad Day Use + 2 Pad Night Use
harga Asal : RM 98
Harga Promosi : RM 92


^^^^^^^^^^^^^^




Yang ni PAKEJ D

Bil. Pad : 3 Pantiliner + 2 Pad Day Use + 1 Pad Night Use
harga Asal : RM 64
Harga Promosi : RM 60



-----------***-----------



yang ni PAKEJ E

Bil. Pad : 4 Pantiliner + 4 Pad Day Use + 1 Pad Night Use
harga Asal : RM 96
Harga Promosi : RM 90


~~~~~~*********~~~~~~~~~~


SEKIAN.. untuk hari ni.. :)


p/s: anda masih boleh membeli produk-produk kami dengan memilih pakej yang ditawarkan dalam blog ni atau di Facebook kami "CARE ABOUT LIFE"

Thursday, February 2, 2012

Ujian Yang Terhebat..

AsSalam.. lama dah xngarut2 kat blog ni.. (dh jd mcm blog ak sendri plak).. hahahah :) shtkah kalian di kala ini?? :) sementara dok tunggu isyak ni marilah kita sm2 berkongsi ilmu yg ada di dada 2..

nk tnyer.. pernahkah kalian mengahadapi 1 ujian yg rsnya tidak termampu untuk dipikul?? adakah kita selalu bertanya kenapa Allah memberi ujian ini dan itu kepada kita? Kenapa aku terpaksa menerima ujian ini? Pernahkah??


Sedarlah bahawa..FIRMAN Allah SWT: Allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat seksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdoa): " Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami.

Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Berilah kemaafan kepada kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah penolong kami, Maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir. (al-Baqarah: 286)

Ingatlah bahawa Allah tidak akan membebankan manusia mengikut kemampuannya dalam apa jua sekalipun, cuma kita sebagai manusia yang perlu pandai dalam mengatasi setiap ujian dan dugaan dalam kehidupan. Dia Allah ingin menguji setakat mana kebergantungan kita kepadaNya. Adakah dengan ujian itu kita mendekatkan diri kepada Allah atau kita semakin jauh dariNya. Subhanallah. Kuatkanlah diri kita untuk mendekatkan diri kepadaNya apabila dalam keadaan senang atau susah, keadaan bahagia atau menderita. Setiap manusia akan menerima ujian yang berbeza-beza.

Bersabarlah wahai teman.. walau seberat manapun dugaan.. ingatlah bahawa Allah sedang menguji kita.. Dia merindui kita..


Mengenai pelbagai ujian itu Allah SWT berfirman, maksudnya:

"Dan sesungguhnya akan Kami berikan cubaan kepadamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira bagi orang yang sabar, iaitu orang yang apabila ditimpa musibah mereka mengucapkan, 'Sesungguhnya kami milik Allah dan kepada-Nya kami kembali'."

p/s: Moga Allah memberi taufiq ke atas diri kita dan dikurniakan kejayaan diatas amalan yang dilakukan. Jika kita serahkan seluruh jiwa raga kita kepadaNya sebagai hamba di muka bumi ini. Kita tidak akan mengeluh sedikit pun apa yang berlaku kepada kita.

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...