There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Monday, May 21, 2012

Rejab Datang Lagi..


Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas sampai ke bulan rejab ni.. insyaAllah..
bulan rejab tahun ni jatuh pada tanggal 22 Mei 2012 (selasa)..

jom kte tgk kelebihan bulan rejab ni..

“Ketahuilah bahawa bulan Rajab itu adalah bulan ALLAH, maka barangsipa yang berpuasa satu hari dalam bulan Rajab dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH SWT.
Barangsiapa yang berpuasa dua hari dalam bulan Rajab mendapat kemuliaan di sisi ALLAH SWT.
Barangsiapa berpuasa tiga hari dalam bulan Rajab, maka ALLAH akan menyelamatkannya dari bahaya dunia, seksa akhirat, dari terkena penyakit gila, penyakit putih-putih di kulit badan yang menyebabkan sangat gatal dan diselamatkan dari fitnahnya syaitan dan dajjal.
Barangsiapa berpuasa tujuh hari dalam bulan Rajab, maka ditutupkan tujuh pintu neraka Jahanam.
Barangsiapa berpuasa lapan hari dalam bulan Rajab, maka dibukakan lapan pintu syurga baginya.
Barangsiapa yang berpuasa lima hari dalam bulan Rajab, permintaannya akan dikabulkan oleh ALLAH SWT.
Barangsiapa berpuasa lima belas hari dalam bulan Rajab, maka ALLAH mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barangsiapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH akan menambahkan pahalanya.” 

sumber :  http://dakwah.org/blog/?p=256

p/s : jom tambahkan amalan kita semua untuk bekalan di akhirat kelak... :)


doa awal bulan rejab..
sekadar renungan bersama.. :)

Saturday, May 19, 2012

BFF.. :)

Buat teman.. :)

mst anda semua ramai kawan kan?? 

TAPI

berapa ramai yang sentiasa ada dengan korang saat suka duka korang??

sshkan nk jumpa?? adalah dalam beberapa..
ok la 2, dr xder kan??

dh xbape lama je lagi nk hbs blaja..
sedih kot..
macamner ni.. t dh ssh nk jumpa.. kuar sama2..

post smlm cter psl POSTING kan??
dpt sekolah mana la nanti kan?? huhuhu..
huahuahua.. smlm kawan msj kata RAMAI yg salah isi kos tok posting..
huhuhu..
harap2 bley edit..


Friday, May 18, 2012

evetting + posting..

lately ni bz sgt ngan EXAM nya.. then serabut nk isi posting ngan evetting g..aduss.. pening2.. lastly.. pg td dh settle sumer 2 ha.. xyah dok pusing2 sgt kan..


moh la kte senyum sket even ngan bz n keletihan kan?? hehehhe.. meh nk kongsi sket pasal exam EDU 3107 ari 2.. mak aih.. SENANG KOT SOALAN 2 (jawapan jew yg ssh) hahahah.. ad 1 g paper.. hope dapat jawab la kan.. :)

Friday, May 11, 2012

Sabar..

Sabar itu indah namun rasanya ianya makin menipis.. rasa seperti tidak betah lagi.. takut hlgnya ksbrn diri ini andai mula bersuara.. Ya Allah.. mampukah ak mendidik insan lain sekiranya darah dagingku sendiri tdk dapat ku didik dengan sebaiknya.. (*_______________*)

Thursday, May 10, 2012

Sentimental.. :(


Dear heart..
i'm proud of u..
it's been played, stabbed, cheated, burned and broken..
but somehow it still works..


*lately ni cpt sgt touching.. owh.. mengapakah?? *

Wednesday, May 9, 2012

tRust..


***********

People ask me why it's so hard to trust others, i ask them why it is so hard to keep a promise..

Tuesday, May 8, 2012

Posting..

Alhamdulillah.. setelah sekian lama menunggu utk mengisi borang posting ni.. akhirnya dpt gak isi borang 2 scr on9.. Akhirnya cuak mula menguasai diri.. adehh.. kne pkr btol2 ni.. wat ms ni lom ready g nk isi borang 2.. nsb la tmph smpi hjg bln ni.. kne pkr btol2.. walaupun aku rs memang nk tanda MELAKA je..


Monday, May 7, 2012

Study WeeK!!

Pictures can tells everything.. :)



# minggu STUDY WEEK yg penuh dengan kelas............... # ( *_______*)



*next week dh START EXAM*



* Paper EDU3107- paper 1st ni.. byk sgt nk kne bc ni.. adehh *



* Paper kajian tindakan.. ni lg pening.. xtau ap yg nk kuar.. adehh.. *


even ad 2 jew paper sem ni tapi rasa macam byk sgt.. hahahha.. 2 la tmer klas main2 lg.. :( final year dh ni.. adehh..



source: google images


mengharapkan sesuatu yang terbaik dlm sem ni, tahun yang penuh dengan DUGAAN..


formula apakah ini?? hahahha.. wujud sejak zaman sekolah g ni.. :) apa2pon jgn over confident yer.. gud luck! cayok2! :)

Friday, May 4, 2012

4 Marikh..

AsSalam.. lmnyer la xmenjenguk kesini.. xtau nk tulis ap.. huhuhu.. ttbe ari ni rndu plak kat students.. 4 Marikh 2 nama kelas yg diajar masa praktikum ari 2.. budak2nya bley tahan nakal oo.. TAPI diorang pandai BERLAKON.. dahsyat kot tmer diorg belakon.. hehehhe.. 2 yag teacher syg sgt kat korg..


2 minggu terakhir ngan dorang ni, diorang baik sangat.. Yang xdpt nk dibygkan bley plak diorang tnyer.. "Teacher2.. nape teacher xnak ajar kami lagi.. teacher xsayang kami kew?" (wat ak touching plak bdk2 ni..) dengan selambanya ak bls.. "mmm.. sape suruh kamu semua xnak dengar cakap teacher"
then someone berdiri kata " teacher kami janji xbuat lagi." :D (senyum lebar2 dgr)

p/S: rndu plak nak ngajar diorang blik.. :)

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...