There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Monday, June 25, 2012

Acai Berry

Acai Berry..

Pernahkah anda mendengar tentang buah Acai berry? Buah Acai berry berasal dari hutan amazon dan digelar sebagai Superfood nombor 1 dunia.

Buah berwarna purple gelap ini didapati mengandungi antioksida yang tinggi - malah lebih tinggi dari anggur, bluberry, blackberry atau buah delima. Boleh dikatakan kandungan antioksida di dalam buah Acai berry adalah antara yang tertinggi di dunia.

Antioksida membantu kita membuang toksin di dalam badan yang menyebabkan banyak penyakit. Selain kandungan antioksida yang tinggi, buah ini juga mengandungi kandungan serat dan lemak baik yang bagus untuk kesihatan jantung dan usus. Ia mengandungi kandungan Omega-3, Omega-6 dan Omega-9 yang baik untuk menurunkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan paras kolesterol baik di dalam darah. Selain itu, ia juga mengandungi kandungan garam dan mineral yang bersesuaian untuk kesihatan badan. Rasa buah ini dikatakan seperti coklat tetapi ia mengandungi kandungan gula yang rendah, jadi ia tidak merbahayakan pesakit kencing manis.


Kajian mendapati khasiat buah Acai berry mempu diserap oleh badan manusia. Malah, satu kajian makmal menunjukkan antioksida di dalam Acai berry mampu memusnahkan sel-sel kanser. Walau kajian awal menunjukkan keputusan memberangdsangkan, saintis berpendapat masih banyak kajian perlu dijalankan terhadap buah Acai berry untuk mereka mengetahui dengan lebih lanjut khasiat yang ada padanya.


Acai berry adalah buah yang amat baik untuk kesihatan. Tetapi, ia banyak dikaitkan dengan usaha menurunkan berat badan dan anti-aging. Walaupun Acai berry dapat membantu kedua-dua ini, ia adalah disebabkan Acai berry mampu menolong memperbaiki kesihatan badan. Ini tidak hairan kerana berat badan ideal dan kekal muda kedua-duanya adalah kesan badan yang sihat. 

klik sini untuk melihat kebenarannya.. news mengenai aci berry.. :) 

actually bkn nk promote tau.. heheheh

dalam JUS MONAVIE pon ada acai berry kan?? ada sape2 dah cuba guna produk yang berasaskan acai berry?? cuba komen sket.. :)

Saturday, June 23, 2012

Sukan Sekolah

Sukan Sekolah 2012
hehehe...
ni la sekolah yang akan sy jalankan intership selama sebulan..
25 JUN - 20 JULAI..
best skolah ni..
ckgu2 sumer baik.. budak2 pon ok..
mst plik kan macam mana dalam 1 ari boleh tau ckgu2 n murid2 baik kan???

sbb..


ni la sekolah sy praktikal selama 3 bulan..

skg ni dah sem akhir.. final year..
so teramat2 buzy untuk siapkan AR..
ACTION RESEARCH.. (Kajian Tindakan)

dalam internship kali ni kne wat sekurang-kurangnya 3 projek..
masih memikirkan projek yang sesuai..

isnin ni kne jumpa GB, nk bincang pasal projek yang nak kne buat.. huhuhu..

sempat ke erk wat 3 projek dalam ms sebulan ni??
huhuhu..

moga2 semuanya berjalan dengan lancar.. amin..

Sunday, June 17, 2012

touching



mood: touching.. :(

if arwah abah masih ada, hari ini 17 JUN 2012
arwah abah akan menyambut hari lahirnya yang ke 47..

~~ moga arwah abah ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman.. alfatihah~~ 

Wednesday, June 13, 2012

Tuesday, June 12, 2012

Kematian..

AsSalam.. sihat sumer?? actually mood ari ni sedih sgt2.. smlm dapat berita yang pensyarah kesayangan merangkap guru masa sekolah rendah meninggal dunia.. around pkl 11 sbb kanser usus.. byk kot kenangan ngan dia.. dia la yang mengajar saya subjek Bahasa Melayu dahulu masa nak UPSR.. xsangka masa masuk IPG ni still ley jumpa dia.. first time jumpa dia tmer kat IPG ni sbb exam.. dia jd pengawas peperiksaan tmer 2..
Malas nk cter panjang2.. Marilah sama2 kita doakan agar beliau ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman.. Amin..

EN. SULAIMAN..

Alfatihah..
moga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman..
jasamu akan ku kenang hingga ke hujung nyawa..

Friday, June 8, 2012

true..


betulkan apa yang dikatakan 2 kan??
*****speechless*****

yg plg penting tu TRUST..
bukan senang nak gain semula kepercayaan seseorang bler dia dikhianati tau..
xcaya?? try la buat..

heheheh..

Monday, June 4, 2012

JUN..

AsSalam.. lame dah xupdate blog ni ha.. bersawang bagai dah ni.. maklumlah cuti2 ni mmg buzy sket.. heheheh

kesian dekat ini blog.. aish.. pemalas sungguh!!


cuti2 ni asyik buat benda yang sama je kn.. kira macam dah hafal la  rutin harian 2 ha..
owh ye..
sekejap jew masa berlalu.. dah bulan JUN la.. anyway welcome JUN.. plz be nice with me..
cuti ad lagi 2minggu ni..
hbs cuti, stat la klas selama seminggu then
INTERNSHIP kat sekolah praktikum semester lepas..
SEBULAN jew..
21 JULAI ni dh mula nak puasa.. xlama dah wey..
haa.. sape yg lom hbs puasa ganti or ap2 jew, cpt2 la berbuat demikian ok??

actually t nak promote simpul kasih tau.. SEDAP.. serius sgt sedap..
kawan yang jual..
harga dia pon berpatutan.. rugi kot xbeli.. SEDAP..
asyik cakap sedap jew kan, korang mana pernah rasa x..
tapi ni kenyataan tau.. bukan main2..
stkt ni dh terima dlm 200kg tmphn..
tempahan masih dibuka sampai hujung bulan 6 ni.. owh ye.. yg ni utk raya yer.
awal kan??
nak wat macamner..tkt xsempat nak siapkan sumer order 2..


p/s: t update lain yer psl simpul kasih ni ha.. tgh 2nggu gambar dr kwn.. :)


Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...