There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Wednesday, December 25, 2013

Pelik tapi Benar..


Selamat Malam.. 
malam ni tdo lmbt dr yg selalu..
adehh.. xphm btol ngan diri ni..
kenapalah sanggup tdo lambat untuk 'WISH BIRTHDAY' someone..
hahaha..
kalau wish birthday bff or family tu biasa..

mengapakah?? adakah.... ??
huhu..

Sunday, November 3, 2013

Give up






Adehh.. pnat dah dok tunggu depan laptop ni ha... nk update SPPBS.. xley nak msok.. adoii la.. pening dah kepala ni..

banyak g benda nak disiapkan ni.. 
plz.. update sistem ni.. nyampah ok..
nsb la tahun 4 thn depan guna templete, xpyh nak key in bagai dah.. 
tapi tahap 1 masih gne yg on9 ni..
hapuskan terus n ubah ke cara templete ni jgk bley x..

Saturday, November 2, 2013

Dia

CINTA






CINTA ITU

* Kalau anda suka makan ikan parang
Bila makan haruslah berhati-hati
Takut kalau tersengkang tulangnya ho… ho…
Takut kalau tersengkang tulangnya

** Kalau anda suka bermain dengan cinta
Jaga-jaga jangan sampai hati luka
Kerna cinta banyak godaannya ho… ho…
Hati-hati jangan sampai terluka

*** Cinta itu boleh diumpamakan
Bagai makan sambal belacan
Walau pedas hingga mengalir airmata
Masih mahu dimakan jua


**** Cinta jangan dibuat macam goreng pisang
Sungguh enak makan bila panas-panas
Bila ia sejuk jadi kurang enak ho… ho…
Sudah hilang sedapnya
Ulang * hingga ****

Lagu: Eric Yeo
Lirik: M. Nasir


bestkan lagu ni.. 
actually, setiap insan mesti pernah rasa macammana perasaan jatuh cinta tu kan?? 
suatu perasaan yang sukar untuk digambarkan oleh kata-kata..
 kita tetapkan akan mempertahankan suatu rasa cinta biarpun kita punya 1001 alasan untuk meninggalkannya

p/s: jatuh cinta tu best TAPI perasaan jealous tu yg xbest.. xley nk trima bler ad GURLZ lain komen gambar or puji2 dia.. adehh.. stress.. buang jauh2 perasaan ini..
 

Saturday, October 5, 2013

Hati ini



pernah rasa sakit hati?? ari ni rasa sangat2 geram n sakit hati kat someone..
apa yang korang rasa bila ada orang mungkir janji ngan korang..
geramkan.. rasa nak marah..
semua ada..
bukan first timer dia wat mcmni..
geram ok..
selfish sgt..
 


Saturday, September 21, 2013

Mereka

Setelah sekian lama xjumpa.. 








ni classmate tmer kat I4P.. 
mereka berdua (Fatin n Diyana) posting dkt Saratok..
Cuti Hari Malaysia, so berkesempatan la ktorang jmpa dekat Sibu..

hjg tahun ni, hope dpt jmpa yg lain plak..

Ketenangan

fikiran kusut, perasaan xley nak gambarkan..
saat2 kalau jadi macam ni, satu benda yang kena buat ialah dengar lagu islamik, hiburkan hati..
lagu yang paling sukar dengar tmer macam ni.. 

"insyaAllah.."
lagu ni penuh maksud yang mendalam..
memang akan dengar la lagu ni..
then akan menangis sepuas2nya.. 
jom hayati lirik ni..

*****************************

Insha Allah. Insha Allah (God Willing) – Maher Zain
Every time
You feel like you cannot go on
You feel so lost and that you’re so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can’t see which way to go
Don’t despair
And never lose hope
‘Cause Allah is always by your side
Chorus:
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You’ll find your way
Every time
You commit one more mistake
You feel you can’t repent and that it’s way too late
You’re so confused
Wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full shame
But don’t despair
And never lose hope
Coz Allah is always by your side
Chorus
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
Ya Allah
Guide my steps, don’t let me go astray
You’re the only one who can show me the way
Show me the way
Show me the way
Show me the way
InshaAllah
InshaAllah
InshaAllah
We’ll find the way

Subhanallah.. cantiknya..



Saturday, September 7, 2013

CoQ Health Plus

apkah itu CoQ Health Plus? vitamin ni merupakan vitamin yang baru je diperkenalkan bulan Jun ari tu.. Nak tau fungsi di x?? jom, layan ni..




CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran proprietari bagi Co Enzim Q10 , Vitamin E serta ekstrak teh hijau. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQ Health Plus.

Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 . Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel. Ianya paling banyak pada organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.

Mungkin ramai masih tak tahu apa fungsi Co Enzim Q10 ni kan? 
 
Di antara fungsi Co Enzim Q10 :

- menghasilkan tenaga dalam setiap sel tubuh terutamanya sel otot jantung
- bertindak sebagai antioksida ( melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins(LDL) )
- membantu menggalakkan fungsi kesihatan bagi saluran darah termasuk yang menyalurkan darah ke jantung.



 

 Co Enzim Q10  boleh didapati melalui makanan kita seharian, seperti  didalam daging lembu, ayam, brokoli, bunga kobis, kekacang, bayam dan soya. Namun akibat faktor usia kita yang semakin hari semakin tua, pengambilan supplemen Co Enzim Q10 amat disyorkan setara dengan kandungan Co Enzim Q10 dalam badan yang semakin merosot.


Antara salah satu kebaikkan Coenzyme Q10 (CoQ10) ini adalah menangani serangan jantung yang merupakan pembunuh utama rakyat Malaysia. Pesakit didapati mempunyai rendah CoQ10 di dalam sel-sel otot jantung yang membawa kepada kegagalan jantung untuk berfungsi. Hasil kajian double-blind menunjukkan dengan mengamalkan CoQ10 dapat mengurangkan gejala-gejala masalah kegagalan jantung seperti sesak nafas, sukar tidur, dan bengkak. Jadi CoQ10 adalah penyelesaian untuk meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam otot jantung, juga meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.


 
Manfaat lain Co Enzim Q10 :

1- kesihatan kardiovaskular
2- menangani penuaan
3- menangani tekanan darah tinggi 
4- menangani keletihan
5- kesihatan ginjal
6- migrain
7- kesihatan saraf & otak
8- terapi Statin
9- menangani masalah kekurangan Co Enzim Q10 secara genetik
10- kesuburan lelaki
11- kesihatan pergigian


Shaklee's Difference ??

Keistimewaan Supplemen CoQ Health Plus Shaklee ialah ianya :

>> mengandungi campuran  Co Enzim Q10 , Vitamin E dan Ekstrak Teh Hijau.
     Campuran ini meningkatkan lagi keberkesanannya dalam mengoksidakan kolesterol LDL.

>> ianya semulajadi dan tiada bahan sintetik.


Cara Pengambilan :

Diambil selepas makan terutamanya makanan yang mengandungi lemak dan minyak.

Sunday, September 1, 2013

Coretan Hati

alhamdulillah.. masih diberi kesempatan utk meng'update' blog ni..
byk benda nk cerita ni tapi xtau mana yg nak mula dulu.. adehh.. 
kehidupan di sini (sekolah) ok sangat cuma tahap kebosanan tu melampau sgt..

hahaha..
jujur.. xtipu.. bler mula je ari ahad kne la naik bot ekpress ke sekolah..
xsampai bp jam dh pkr, 'bler la nak ari jumaat?' dahsyat kan..
bosan sbb xad ap yg bley dibuat disini..

ari2 rutin yg sama.. bgn, pg sekolah,blik sekolah, masak, makan, kelas bimbingan, tgk tv sampai lebam, tdo..
 bayangkan rutin yg sama sampai khamis.. jumaat tu xla..sbb balik skolah trus packing nk blik 
ke rumah sewa..

sekolah ni cantik, cikgu2 pon baik tapi tahap kebosanan tu yg wat rs xsanggup nk tinggal lama2 kat sini..
bertabahlah.. 


 pemandangan waktu senja di wharf.. cantik kan?


baru 2bulan tinggal kat sini.. owh, ye lp nak bagitau 'sini' tu dimana.. sy tinggal di Sibu..
banyak pengalaman yang telah diperolehi..
masih dalam proses menyesuaikan diri.. masih mentah dalam menimba ilmu..
br je mula bertugas sebagai pendidik.. masih jauh perjalanan.. huhu..

minggu ni, diberi kesempatan utk mengikuti kursus LINUS Numerasi.. alhamdulillah diberi 
peluang menimba ilmu.. 
yang paling menyeronokkan bler minggu ni bley blik umah sewa awal..
ari selasa ok, bkn senang nak dapat peluang ni..

bler hidup bersendirian tanpa keluarga disisi memang perlukan byk kekuatan dr segi emosi..
tipu la kalo xrindu family.. 
perlu berdikari.. 
catu duit sana sini.. 
masih belum pandai nak urus duit sejujurnya..
kawan2, doakan saya ok..

hari ni, dah bukak permohonan eg tukar.. ni link dia..  http://apps.moe.gov.my/epgo/
sila cuba, moga2 dipermudahkan segala urusan..
dan diperkenankan segala permintaan anda.. amin.. 

pnat dah menaip.. t saya update lagi.. heheh









Thursday, August 8, 2013

Ogos

AsSalam.. sihat?? bulan ogos ni merupakan bulan2 yang amat dinantikan.. heheh..

raya kan?? tp sedih ramadhan telah berlalu pergi..

di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, maaf zahir n batin.. 

************************


PROMOSI SEMPENA BULAN OGOS.. 









Aug'13 Product Promotion - Advanced Joint Health Tablet (Buy 6 FREE 1). 
DN594(WM)/DN624(EM)/UV186. 
Place your order now! TQ.
 
 

Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan Tiba.. :)


Ramadhan Tiba - Opick

Ramadhan tiba 3X
Marhaban Ya Ramadhan 4X

Ramadhan tiba 3X
Marhaban Ya Ramadhan 4X

Ramadhan tiba semua bahagia
Tua dan muda bersuka cita
Bulan ampunan bulan yang berkah
Bulan terbebas api neraka

Andaikan saja Ramadhan semua
Bulan yang tiba bulan yang ada
Karena besarnya setiap pahala
yang di janjikan kepada kita

Marhaban Ya Ramadhan 4X

Dalam bersahur ada pahala
Dalam berbuka alangkah indah
Menahan diri menahan lidah
Menjaga hati menjaga mata

Banyakkan amal hari-harinya pahala
Datang berlipat ganda
Berlomba-lomba untuk ibadah
Dunia bahagia surga nanti gantinya

Ramadhan tiba 3X
Ramadhan tiba 3X

Dan semoga setiap jiwa
Diberikan ampunan-Nya
Dan semoga hapus semua
Kesalahan setiap jiwa

Marhaban Ya Ramadhan 4X
Marhaban Ya Ramadhan 4X
Marhaban Ya Ramadhan 4X
Marhaban Ya Ramadhan 4X


sayu je rasa.. dok jauh sgt2 dr family puasa ni.. huhu..

selamat menjalani ibadah puasa kawan-kawan.. :)
 
moga segala amal ibadat kita dapat dipertingkatkan.. :)

Sunday, June 30, 2013

Sarawak..

Salam semua.. skrg ni dh jrg sket update.. xberkesempatan  n xtau nk update ap.. ok, setelah sekian lama.. 6 bulan ok, tunggu posting akhirnya 24 JUN 2013, ak tau result posting. huhu..

perasaan tmer ni?? xpyh ckp la.. syahdu btol.. hohoho..

keputusan posting

see??

esok 1Julai 2013 dftr kat hotel Empress, Sepang..

n flight 2 Julai 2013..
jam 2050.. 
 
kawan2.. doakan saya kat sn yer..

t sy update skolah kat sn n hidup disana..

Monday, June 3, 2013

Meal Shakes.. :)




Promosi Bulan Jun- Meal Shakes
   Promo Shaklee June 2013:
"June'13 Product Promotion - Meal Shakes (Buy 6 FREE 1).
DN546(WM)/DN582(EM)/UV186. Place your order now! TQ"

**************************

Apa itu meal shakes??

meal shakes ialah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. 
  

 *******************



Meal Shakes terutamanya amat sesuai bagi anak yang*:


- tiada/ kurang selera makan.
- memilih makan - tidak mendapat nutrien sepenuhnya dari diet harian.
- selalu demam/ kurang sihat, terutama yang duduk di nursery.
- mempunyai athma & bronchitis.
- mempunyai eczema (protein bantu bina semula sel yang lebih sihat).
Pendek kata, sumber multivitamin yang lengkap beserta protein dan serat di dalam bentuk serbuk! Mudah dibancuh, baunya sangat wangi (Vanilla French), dan rasanya sangat lazat!



Pic credit to: Nur Salwa E-Shoppe


Friday, May 31, 2013

Graduation Day

Alhamdulillah.. akhirnya graduate jugak.. 26/5/2013 hari tu raptai kat PICC, Putrajaya.. n 28hb mei tu hari amik scroll n secara rasminya ada sijil IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN dengan KEPUJIAN.. :) Alhamdulillah.. setelah 5 1/2 tahun + hmpir 6 bulan menganggur..

dalam pada gembira tu, tetiba teringat kat arwah ayah.. kalau dia ada mesti dia turut gembira.. ok, xnak cerita g.. t touching plak.. huhuhu

jom layan gambar ni.. 


my classmate at alamanda

********************************************************

selepas naik pentas.. :)

********************************************************

my family.. tu arwah ayah saya.. (gambar kiri)




miss him badly on that day.. 
p/s: sedekahkan alfatihah utk arway ayah saya.. alfatihah.. 


***********************************************************

edited.. :)

***********************************************************

me.. abaikan background tu.. heheh

***************************************************************

konvokesyen.. :)

harap2 lepas ni cepatlah dapat posting.. :)


Saturday, May 18, 2013

kebenaran.. :)



*muhasabah diri*

-kuman di seberang laut nampak, gajah di depan mata tidak nampak- 



Firman Allah S.W.T
"Wahai orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang yang fasik
membawa sesuatu berita, maka selidikilah kebenarannya, supaya kamu
tidak menimpakan suatu musibah kepada kaum dengan sebab kejahilan
kamu sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu lakukan."
(al-Hujuraat:6)

Friday, April 5, 2013

KONVOKESYEN



akhirnya.. kuar jugak hebahan pasal konvo ni.. ni tok IPGM..

tapi yg xbest nyer, smpi skg lom dapat posting..

interim pon sy xdpt.. sedih..


$$$$$$


Konvokesyen Institut Pendidikan Guru Kementerian Pelajaran Malaysia (IPG KPM) merupakan majlis penganugerahan Ijazah Sarjana Muda Perguruan (Sekolah Rendah) daripada IPG KPM kepada graduan PISMP Ambilan Januari 2009 (kohort ke tiga) dan PISMP-PGSR Ambilan November 2008 yang merupakan kohort pertama bagi program ini yang telah berjaya menamatkan pengajian dari 27 buah IPG Kampus. 
TAHNIAH, kepada semua graduan. 
Kepada semua warga IPG sama ada bagi PISMP Ambilan Januari 2009 mahupun PISMP-PGSR Ambilan November 2008 boleh membuat semakan di laman http://www.lmsipda.net/konvo2013/B2pengenalan.php

Perhatian : Untuk semakan, sila gunakan - untuk ic anda. Contohnya, 890***-04-5***. Harap maklum.
 
then korang sahkan kehadiran yer.. pastu download la mn2 borang yg berkenaan.. 
 
 
 

Wednesday, April 3, 2013

Bertabahlah..

ujian datang lagi.. huhuhu..

kereta rosak..

total repair RM900-RM1000

owh dugaan.. dalam satu hampir RM1000 habis..

huwaaa..

br cadang nak kumpul duit tok g KONVO kat PICC bln 5 ni..

sabar2.. ada hikmah semua ni..

Ya Allah, kuatkanlah hatiku dalam menerima ketentuanMu..

Redhakanlah aku dalam menghadapi dugaan dariMU..

sesungguhnya aku hanya hambaMu yang lemah..





Tuesday, April 2, 2013

Promo April

PROMO THIS MONTH!!
NUTRIFERON BELI 6 PERCUMA 1 + FREE MEMBERSHIP...

Immune booster eksklusif from Shaklee..sesuai untuk individu yang mempunyai imun yang rendah, selalu demam, selsema, sakit kepala...jadikan ianya first aid wajib anda!

❤ PROMOSI HEBAT APRIL : NUTRIFERON BUY 6 FREE 1 & FREE MEMBERSHIP ❤




Yeay!!!! Promo percuma bulan ini Shaklee dah keluarkan. Nutriferon PERCUMA dgn pembelian 6 kotak pertama!!!!
 Apa itu Nutriferon?
---------------------
Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya?
--------------------------------------------------
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

 
Siapa yang perlukan Nutriferon?
------------------------------------
Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.

 
Bagaimana ia bertindak?
---------------------------
Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah'' dalam sistem imuniti badan



TESTIMONIAL NUTRIFERON:


TESTIMONIAL 1


testimonial 2


Monday, March 18, 2013

Slimming Set

AsSalam.. kawan2.. ari ni nk cter mengenai set diet aka kurus, cantik molek gitu.. heheh..

sape yang xnak kuruskan?? btol x?? ke xbtol?? heheh

kelihatan cantik n menawan kan bler kurus ni, yang paling penting senang nak cr baju..

melaram baju yang disukai.. huhuhu

baiklah, ap yang ada dalam set ini??



slimming set



apa fungsi-fungsi setiap vitamin ni.. jom kte tengok.. 


buang

Pertama : Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herblax atau Alfalfa . Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa dan Herblax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak syorkan Herblax pada ibu2 yang menyusukan anak kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak.



memecahkan / membakar lemak

Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


Kita sering mendengar yang Omega ( Fish Oil) sangat bagus untuk perkembangan otak kerana mengandungi Omega-3 Fatty Acids yang menjadi sumber DHA dan EPA. Namun apa pula kaitannya antara Omega-3 dengan penurunan berat badan??


LEMAK JAHAT yang terkumpul dalam badan kita memerlukan LEMAK BAIK untuk menguraikannya dan membakarnya. Pengambilan LEMAK BAIK yang dimaksudkan bukanlah daripada sumber seperti mayonis, minyak masak atau lemak haiwan TETAPI daripada sumber pemakanan sihat seperti ikan salmon, sardine, walnut serta flaxseed. Salah satu LEMAK BAIK yang bermanfaat untuk tubuh badan kita adalah Omega-3 Fatty Acids.


Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasuk LEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. SEMAKIN RENDAH PARAS LEPTIN, SEMAKIN CEPAT ANDA AKAN BERASA LAPAR
membina otot

 Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang gelebar dan membuatkan badan solid.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.

Gabungan ketiga-tiga langkah ini sangat berkesan untuk menurunkan berat badan.
Pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur sangat disarankan kerana itulah kunci utama untuk langsing. Anda juga disarankan mengambil 2-3 liter air setiap hari untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan vitamin yang diambil. Dan paling penting anda perlu mengambil suplement di atas dengan konsisten untuk result yang TERBAIK dan SUPERB!


TESTIMONI PENGGUNA
Ikuti kisah Puan Norita yang mula menggunakan Shaklee OmegaGuard untuk menurunkan berat badan, Salah seorang pelanggannya mengatakan yang Lecithin lambat kesan kepadanya dan ingin mengambil Omega. Hasilnya sangat mengagumkan. Oh, Lecithin juga berfungsi sebagai pembakar lemak yea..
Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)** 

Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.


Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.


Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.


Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.


Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!


testimoni 2

testimoni 3..
ikuti perkongsian darinya..
April 2012
------------
ok, time ni saye dh sarat mengandung, badan semakin mengembang sbb saye sgt2 kuat makan..hihi tgk tangan tu, kembang aje..smpai nk genggam tangan pun tak boleh, terlalu gemuk..overweight.. dari berat 50KG, jadi 80KG

August 2012
---------------
time ni hari raya tahun lepas, berat tak timbang plak brape KG, tapi yang pasti, pakai jubat tu, sangat ketat..leh nampak tummy lapis2..satu perkataan saja MALU..orang tegur, bertanya..tapi nak buat macam mana, saya bersalin secara cesarean..tak boleh bertungku, berbedung, mengurut pun takleh usik bahagian perut..time ni jeans saye pakai size 32..huhu

January 2013
---------------
start bulan September, saya bertekad dengan diri sendiri..i have to do something..bermula lah misi..sebelum2 ni, saya makan gak shaklee, amek esp, bcomp, vitamin c, set berpantang shaklee..tp start september, saya mula amek set slimming ;) alhamdulillah dari size 32 inch, dah jadi 29 inch

February 2013
-----------------
jengjeng..ni latest me !! time g bercuti dekat gold coast sepang, dengan family husband time celebrate birthday 3 generation (tokabah,husband(anak), adam(cucu))..hihi..alhamdulillah ;) guess what, now jeans dah size 27 !! yeay !! dah boleh pakai jeans zaman study dulu..terus laju2 bukak robok lame, cari seluar2 lame, basuh before gi bercuti ;) alhamdulillah dari beli saje2 je makan, sampaila sekarang saye dah join jadi independent distributer shaklee ..sambil2 menjana pendapatan, dapat gak mencantikkan diri..hihi *perasan seketika*..hihi



Testimoni 4..

klik sini utk megikuti cara diet yang diamalkan.. sini


Testimoni 5.. ikuti kisah dan perkongsian dari pengamal vitamin shaklee ini..

Saturday, March 16, 2013

Set E


Assalam kawan2.. ari ni nk share mengenai SET E yg di tawarkan oleh group europhia.. 

apa yg ada dalam set E ni??

Set E ni merupakan gabungan SET B ngan Ostematrix.. 

set B ap plak?? ok, sila rujuk sini Set B 


SET E

Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.

Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!

Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.

Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.

Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)

Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!
Ostematrix, untuk kekuatan tulang dan gigi, kekuatan otot dan saraf, pembentukan darah dan membantu kestabilan penghasilan susu badan di kala period, membuatkan si pengamal mudah bangun tidur walau berjaga lewat malam, tidak letih walau memandu lama tidak berasa lenguh-lenguh sendi dan kebas-kebas, mengatasi masalah senggugut yang teruk dan mengurangkan rasa sakit ketika kontraksi hendak bersalin normal.




Penilaian Khas

Alhamdulillah, akhirnya kuar juga nama tok penialain khas ni..

tapi....

nape awal sgt ni?? kaat bln 4 ml..

xprepare mental g ni..

21/3/2013.. Dewan Seri Siantan, Presint 3, Putrajaya.. here i come..

neves.. 

kawan2.. doakan saya ok??

ni link sapa yg nk cek nama tok penilaian khas ni.. klik sini

br ad zon tengah n zon sarawak.. 

moga posting pula kuar pas ni..

Saturday, March 9, 2013

CANTIK

AsSalam semua.. zaman sekarang ni kecantikan adalah salah satu elemen yang penting untuk para WANITA.. huhuh.. sape yang xsuka cantikkan?? Walaubagaimanapun, kecantikan itru subjektif.. heheh.. bergantung kepada cara seseorang itu menilai.. :)

sekarang ni nak sharing ngan kamu semua.. set kecantikan daripada suplement shaklee..
mungkin anda semua pernah mendengar SHAKLEE kan?? ok, apa yang ada dalam set kecantikan/set d ni?? set ni dari group europhia tau, jgn korang g HQ atau Branch cakap saya nak amik set d/ set kecantikan plak.. kang blurr plak.. heheh.. 

jom, kte tgk ap yang ada dalam set d ni.. 

set kecantikan kulit / set d

apa fungsi2 setiap vitamin ni?? 

Vitamin C - 180 biji
  1. Membantu dalam meningkatkan imuniti badan
  2. Membantu dalam penyerapan zat besi
  3. Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka
  4. Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan
  5. Menjaga ketahanan badan dari selsema
  6. Menstabilkan bahan kimia dalam badan
 B Complex - 120 biji
  1. Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga
  2. Mencegah kelesuan dan kemurungan
  3. Membantu kelancaran urat saraf
  4. Mengelakkan stress
  5. Mengelakkan sembelit
Vitamin E - 120 biji  
  1. salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.
  2. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.
  3.  Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. 
  4. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, 
  5. mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, 
  6. mengurangkan tekanan darah, 
  7. membantu dalam pencegahan penyakit katarak,
  8.  meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. 
  9.  Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang. 
  10. **Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.


## pengambilan set d ini dengan tambahan GLA Complex dan ESP turut membantu anda bagi mendapatkan kulit yang lebih bersih TAPI dengan cara mengambil suplement secara konsisten dan minum air kosong(air masak) secukupnya..


untuk sebarang pertanyaan, bolehla hubungi saya melalui : 

emel:careaboutlife@ymail.com
sms/call: 017-6862604 (msj g senang, ad bukti kalo buat tempahan)





Thursday, March 7, 2013

SET C

ok la, hari ni saya nak cerita mengenai set c ini.. Set ni sesuai utk individu YANG LEPAS PEMBEDAHAN dan IBU yang BERPANTANG.. 

Apa yang ada dalam SET C?? 



B Complex (120 biji) - penting untuk elak kemurungan (meroyan, sebagai penenang (anti-stress) dan menstabilkan hormon. 

Vitamin C (180 biji) - penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.  

Vita-Lea Iron Formula aka multivitamin (120 biji) - perlu kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh, terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.  

Zinc (120 biji) - membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka di dalam (untuk rahim).  Kekalkan kesihatan yang baik, membantu tubuh memetabolismekan karbohidrat, protein dan lemak. Di rumus khas dengan sayur-sayuran. 

cara pengambilan??

1 biji bagi setiap satu iaitu b complex, vitamin c, vita-lea dan zinc.. 

** suplement tambahan yang boleh diambil dengan set ini ialah  ENERGIZING  SOY PROTEIN (ESP) dan CALSIUM-MAGNESIUM with VITAMIN D (Shaklee Ostematrix). Kegunaan kedua-dua suplement ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan ibu.  Pengambilan ESP boleh mengurangkan rasa lapar.


         ******************

SET SELEPAS PEMBEDAHAN


individu yang menjalani pembedahan, bolehlah mengambil SET C ini kerana ini bertujuan untuk membantu mempercepatkan proses baik pulih selepas pembedahan. 

*suplement tambahan yang disyorkan untuk set ini bagi individu yang menjalani pembedahan ialah Vitamin E kerana ia mempercepatkan lagi penyambuhan luka pembedahan. 

Vitamin E  berfungsi untu mengelak kanser, sakit jantung, melambatkan proses penuaan, kurangkan parut, lembabkan kulit muka, kurangkan sakit senggugut.


untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, bolehlah hubungi saya:

Nurul Bahirah
* Call/SMS: 017-6862604
* Email : careaboutlife@ymail.com
* ID Shaklee :889639

 

Wednesday, March 6, 2013

SET B

Set B ini khusus untuk ibu-ibu yang menyusu yang menghadapi masalah kesihatan seperti kelenguhan, stress, keletihan, kurang bertenaga, wajah kelihatan kusam, masalah sembelit, darah tinggi, anemia, mudah pitam, mudah kalut, mudah panas baran yang mana semua ini akan mempengaruhi penghasilan susu ibu

Selain ianya memperbaiki kualiti kesihatan kita set ini juga didatangkan dengan Alfafa yang mana ia membantu mempercepatkan penghasilan susu dengan syarat ibu faham konsep pengosongan payudara dan Demand and Supply kerana Alfafa mengandungi protein, kalsium, dan sumber vitamin dan mineral yang lain. 

Pengambilan protein dan kalsium amatlah penting di dalam penyusuan kerana telah terbukti ia mempercepatkan pengeluaran susu badan di mana ada sesetengah ibu cepat mengalami bengkak susu. Alfafa juga membantu memekatkan susu badan kita walaupun tiada kajian atau bukti saintifik yang di buat tetapi di atas pengalaman saya menyusukan Aisyah yang kini telah pun berusia 2 tahun di mana perbezaan amatlah ketara bagi ibu yang belum pernah ambil set B dan pernah mengambil set B. 

Melalui testimoni-testimoni daripada ibu yang mengambil saya juga membuktikan Alfafa mempengaruhi kepekatan susu badan di mana bayi mudah kenyang dan minum sedikit TETAPI kenaikan berat badan adalah KONSISTEN.
 

Bagi ibu-ibu di luar sana yang ingin mencuba set B pastikan juga rutin mengepam diteruskan dengan konsisten. Jika ada dikalangan ibu-ibu menghadapi masalah kekurangan susu pastikan sesi mengepam ditambah dan tambahkan kekerapan direct feeding. Pengambilan set B adalah salah satu usaha sahaja dan tanpa jadual pam yang konsisten atapun kurangnya direct feeding penghasilan susu tidak akan bertambah. Prinsip asas penyusuan ialah lebih kerap payudara dikosongkan lebih banyak susu baru akan dihasilkan. Pastikan ibu-ibu mengikuti 3 saranan kami ini iaitu; 
Pengosongan payudara 3 jam sekali 
Pengambilan air masak 3.8 liter sehari 
angan lupa berdoa - manusia yang tidak berdoa adalah manusia yang sombong kepada Allah 
SET B (ASAS PENYUSUAN)
Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin) - 120 biji
  1. Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian
  2. Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan
  3. Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan
  4. Penting bagi prosess pertumbuhan
  5. Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan
  6. Melengkapkan nutrient yang kurang
  7. Membantu penyerapan zat dari makanan
 * Tidak boleh diambil oleh pesakit Thalassemia

Vitamin C - 180 biji
  1. Membantu dalam meningkatkan imuniti badan
  2. Membantu dalam penyerapan zat besi
  3. Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka
  4. Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan
  5. Menjaga ketahanan badan dari selsema
  6. Menstabilkan bahan kimia dalam badan
B Complex - 120 biji
  1. Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga
  2. Mencegah kelesuan dan kemurungan kelesuan dan kemurungan
  3. Membantu kelancaran urat saraf
  4. Mengelakkan stress
  5. Mengelakkan sembelit
Alfalfa Complex (Milk Booster) - 330 biji

Raja Segala Tumbuhan, sumber mikronutrion yang paling kaya, membuatkan sistem badan berjalan lancar, sebagai milk booster-bagi ibu-ibu yang menyusukan, membantu dalam hal kewanitaan termasuklah menyelesaikan masalah keputihan.
*tidak boleh diambil oleh pesakit SLE dan mereka yang alergi terhadap Alfalfa

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...