There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Saturday, March 8, 2014

.:::Jatuh.kasih.sayang.cinta.rindu.sama.dia.yang.tidak.tahu:::.


entry pertama untuk tahun ni..
lama kot xmenaip.meluah segala rasa yang ada..
entry kali ini nak meluahkan rasa.. huhu..

actually.. dh terjatuh sayang.kasih.cinta.rindu ngan seseorang..
huhuhu..
adehh.. pnat halang rasa ni.. takut akan kehilangan sekali lagi..
semakin kuat ak cuba tepis perasaan ni, makin kuat rasa tu datang..

ramai kawan2 so amik langkah pertama, luahkan utk dptkan kepastian..
xsalah mulakan dulu tapi ak malu.. tkt xdpt terima hakikat nnt..
manalah tahu -ve.. mana nk ltk muka.. huhu
kalo +ve tu, alhamdulillah..
rasa malu tu menebal dalam diri.. 

rasa keliru dengan layanan yang diberikan..
bertepuk sebelah tangankah aku??

dan awal  thn ari tu, dpt berita dirisik..
rasa nak pengsan, nak nangis semua ada..
tak tahu kenapa.. 
mungkin dalam hati ada nama insan lain..
aduhh.. rapuhnya hati ini..
teganya menyerahkan segala rasa hati pada yang belum pasti..

namun dengan penuh tekad, ak wat solat tahajud,hajat n istikharah antara plhn yg ak ad..
huhuhu.. macam lah orang yg ak sk tu sk jgk kat ak.. hahha.. lantakla..
maka, bermula misi bertahajud, nerhajat n beristikharah..
ak nmpk satu jawapan..
ak wat solat tahajud, hajat n istikharah tu 3mlm berturut-turut..
ak tekad menolak insan yang merisik.. 
 Ya Allah.. aku mengharapkan inilah yang terbaik untukku setelah aku membuat pilihan..
meletakkan sepenuh kepercayaan pada qada' n qadar mu..

 
kawan-kawan, ku mohon doakan jua yang terbaik untukku, agamaku.. amin..

Wednesday, December 25, 2013

Pelik tapi Benar..


Selamat Malam.. 
malam ni tdo lmbt dr yg selalu..
adehh.. xphm btol ngan diri ni..
kenapalah sanggup tdo lambat untuk 'WISH BIRTHDAY' someone..
hahaha..
kalau wish birthday bff or family tu biasa..

mengapakah?? adakah.... ??
huhu..

Sunday, November 3, 2013

Give up






Adehh.. pnat dah dok tunggu depan laptop ni ha... nk update SPPBS.. xley nak msok.. adoii la.. pening dah kepala ni..

banyak g benda nak disiapkan ni.. 
plz.. update sistem ni.. nyampah ok..
nsb la tahun 4 thn depan guna templete, xpyh nak key in bagai dah.. 
tapi tahap 1 masih gne yg on9 ni..
hapuskan terus n ubah ke cara templete ni jgk bley x..

Saturday, November 2, 2013

Dia

CINTA






CINTA ITU

* Kalau anda suka makan ikan parang
Bila makan haruslah berhati-hati
Takut kalau tersengkang tulangnya ho… ho…
Takut kalau tersengkang tulangnya

** Kalau anda suka bermain dengan cinta
Jaga-jaga jangan sampai hati luka
Kerna cinta banyak godaannya ho… ho…
Hati-hati jangan sampai terluka

*** Cinta itu boleh diumpamakan
Bagai makan sambal belacan
Walau pedas hingga mengalir airmata
Masih mahu dimakan jua


**** Cinta jangan dibuat macam goreng pisang
Sungguh enak makan bila panas-panas
Bila ia sejuk jadi kurang enak ho… ho…
Sudah hilang sedapnya
Ulang * hingga ****

Lagu: Eric Yeo
Lirik: M. Nasir


bestkan lagu ni.. 
actually, setiap insan mesti pernah rasa macammana perasaan jatuh cinta tu kan?? 
suatu perasaan yang sukar untuk digambarkan oleh kata-kata..
 kita tetapkan akan mempertahankan suatu rasa cinta biarpun kita punya 1001 alasan untuk meninggalkannya

p/s: jatuh cinta tu best TAPI perasaan jealous tu yg xbest.. xley nk trima bler ad GURLZ lain komen gambar or puji2 dia.. adehh.. stress.. buang jauh2 perasaan ini..
 

Saturday, October 5, 2013

Hati ini



pernah rasa sakit hati?? ari ni rasa sangat2 geram n sakit hati kat someone..
apa yang korang rasa bila ada orang mungkir janji ngan korang..
geramkan.. rasa nak marah..
semua ada..
bukan first timer dia wat mcmni..
geram ok..
selfish sgt..
 


Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...