There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Monday, October 31, 2011

Sana Sini Avail.. :)

post kali ni just nk bgtau apkah produk2 yang terdapat dalam Avail Beauty ni.. jom, kte check sama2.. Opss.. sblm 2 nk bgtau produk ni Alhamdulillah memberi kesan positif kepada para pengguna termasuk la saya sendiri kami ye.. :) kepada yang baru nak mencuba pon boleh.. contact us if interested with this product.. nk dptkan testimoni ktorang sendiri pon bley tp face 2 face la kan sng sket nk bgtau n explain.. :)



1. FC Bio Sanitary Pad

Menyelesaikan masalah haid dan sakit puan seperti kegatalan dan jangkitan kuman pada bahagian kelamin wanita. FC Bio Sanitary Pad yang bermutu ini diperbuat daripada:

# Bahan mentah yang berkualiti dan selamat
# Tidak mengandungi agen fluoresen, agen peluntur berklorin, Dioksin atau bahan-bahan lain yang
merbahaya.
# 100% Liputan Kapas
# Ia adalah rakan sebaya para wanita yang meneman anda melalui sepanjang masa keemasan anda. FC
Bio Sanitary Pad pastinya pilihan utama para wanita yang mengejar kesihatan dan kesejahteraan




2. i-Food


Produk yang kaya dengan pelbagai jenis khasiat yang membantu membersihkan usus serta membuangkan toksik dalam badan. Fungsi i-Food ialah:

1. Kaya dengan Khasiat yang seimbang.
2. Menguatkan sistem pencernaan, membantu pergerakan usus.
3. Melembutkan najis, membantu masalah sembelit.
4. Meningkatkan metabolisma, membantu proses detoksifikasi badan.
5. Membersihkan darah, hati, pundi hempedu dan usus besar.
6. Melindungi hati, mencegah hati berlemak.
7. Mencegah batu karang hempedu.
8. Mengawalatur paras kolesterol darah.
9. Memperbaiki dan mencegah penyakit gastrousus seperti ulser perut, sakit gastrik, sakit
perut dan buasir.
10. Mencegah kanser terutamanya kanser hati, perut dan usus besar.
11. Membantu atritis dan gout.
12. Menguruskan berat badan.
13. Menguatkan sistem imuniti badan.
14. Mengawalatur paras gula darah, mencegah dan membantu penyakit kencing manis.
15. Mempercepatkan tahap penyembuhan luka.
16. Meningkatkan kekuatan dan stamina badan.
17. Meningkatkan daya ingatan.
18. Anti-pengoksidan, kecantikan dan awet muda.
19. Kulit lebih lembut, lembab, cerah dan berseri.

i-Food ~ Tukang Pembersih Darah dan Seluruh Tubuh Badan



3. Green Fit

Keistimewaan

> 100% Semulajadi
> Senang, Mudah, Enak dan Sihat
> Tidak berasa sakit perut
> Tidak menyebabkan cirit-birit
> Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan gula tiruan
> Tidak mengandungi bahan julap
> Tidak mengandungi kandungan GMO

Kelebihan

> Meningkatkan fungsi sistem pencernaan
> Meningkatkan tahap metabolisma tubuh
> Melembutkan najis, menggalakkan pergerakan usus
> Menggalakkan pembiakan bateria baik dalam usus
> Mencegah dan membantu penyembuhan ulser serta keradangan pada saluran gastro-usus
> Mencegah dan membantu masalah sembelit serta buasir
> Mengawalatur berat badan
> Mencegah masalah obesiti
> Mengurangkan risiko kanser usus besar dan payu dara
> Mengawalatur tahap kolesterol dan gula darah
> Anti-pengoksidaan, mencantikkan kulit dan mengawet muda




4. Avail Pro-Polis


Menguatkan sistem imun badan supaya mengelakkan diri daripada serangan penyakit-penyakit.
Avail Pro-Polis mengandungi lebih daripada 325 jenis bahan aktif yang baik kepada manusia:

- 34 jenis flavonoid
- 15 jenis terpenes
- > 20 jenis asid organik
- > 8 jenis enzim
- > 10 jenis kumpulan ester dan aldehid
- > 18 jenis asid amino
- > 20 jenis zat galian
- Pelbagai jenis vitamin
- Polisakarida, dan lain-lain

Kelebihan Avail Pro-Polis

- Antibiotik semulajadi: Anti-bakteria, virus dan kulat
- Meningkatkan daya imuniti badan
- Anti-kanser, mencegah pertumbuhan sel kanser
- Mengurangkan kesan negatif rawatan barah
- Mengurangkan jangkitan saluran pernafasan
- Membantu masalah gastrousus (perut & usus)
- Membantu penyakit kulit, rongga mulut dan gigi
- Membantu masalah sakit puan
- Membantu masalah alahan
- Mengawal dan mengaktifkan insulin, membantu penyakit kencing manis
- Menyembuhkan keradangan dan tahan sakit
- Melindungi hati
- Anti-pengoksidaan, menentang radikal bebas, mengaktifkan SOD, melambatkan proses penuaan
- Membantu kecantikan dan kecerahan kulit, awet muda
- Menstabilkan emosi dan menambahkan tenaga
- Menguatkan saluran darah, membantu peraliran darah



6. i-Kids


Produk kesihatan yang membekalkan khasiat-khasiat utama yang diperlukan oleh tumbesaran kanak-kanak. Menurut kajian saintifik: Kolostrum mempunyai pelbagai jenis faktor imun dan tumbesaran yang lebih berkhasiat dan berkesan berbanding susu lembu yang biasa.

Menurut laporan kajian Perubatan Virus Amerika, kolostrum kaya dengan globulin imun, faktor imun dan tumbesaran semulajadi yang berupaya menentang virus. Kolostrum berupaya mencegah penyakit saluran pernafasan terutamannya selsema dan jangkitan virus.

Khas untuk tumbesaran kanak-kanak yang sihat dan ceria.
1. Menguatkan sistem pertahanan badan
2. Mencegah jangkitan, selesema dan demam
3. Mengurangkan reaksi alergi
4. Meningkatkan kekenyalan kulit dan otot
5. Membantu pertumbuhan tulang dan tulang rawan
6. Melindungi perut dan usus
7. Mempercepatkan proses penyembuhan luka
8. Meningkatkan daya tumpuan
9. Meningkatkan tahap kesihatan, kecergasan dan kecerdasan kanak-kanak


5. Lisselife


Khas bagi menguatkan sistem peredaran darah anda. Ramuan dan Fungsi:

A. Nattokinase
- Mencegah pembentukkan darah beku
- Melarutkan darah beku
- Merendahkan paras tekanan darah
- Anti-pengoksidaan

B. Debunga Lebah
- Mengandungi vitamin P (Rutin) dan flavonoids
- Melembutkan saluran darah, meningkatkan kekenyalan saluran darah
- Mencegah artherosklerosis
- Merendahkan lipid darah dan tekanan darah
- Anti-pengoksidaan

C. Ekstrak Beras Yis Merah
- Mengawalatur paras lipid darah, merendahkan paras trigliserida
- Merendahkan paras jumlah kolesterol dan kolesterol densiti rendah (LDL)
- Meningkatkan paras kolesterol densiti tinggi (HDL)
- Mencegah artherosklerosis dan penyakit saluran darah




7. Woman Lobata


Khas bagi wanita yang ingin lebih menawan. Pueraria Lobata adalah satu herba semulajadi dari akar ubi tumbuhan menjalar yang dikenali sebagai "kwaao khurea" (nama saintifik Pueraria lobata) yang hanya tumbuh di utara Negari Thai. Akar ubi Pueraria lobata yang berwarna putih mengandungi bahan Phytoestrogen seperti Puerarin, Miroesterol dan Mirifica, yang dapat meremajakan sistem endokrin wanita.

FUNGSI & KEBAIKAN
- MENGIMBANGKAN HORMON WANITA
- MENGURANGKAN MASALAH HAID
- MENGURANGKAN TANDA-TANDA MENOPOS
- MENYUBURKAN RAHIM
- MENAMBAHKAN CECAIR FARAJ
- MENEGANGKAN PAYU DARA & PUNGGUNG
- MENCANTIKKAN KULIT
- AWET MUDA
- MEMBANTU MASALAH INSOMIA
- MENINGKATKAN TAHAP METABOLISMA


Dan produk yang terakhir pula..


8. Man Plus


Man Plus merupakan ramuan yang khas kepada kaum lelaki yang mementingkan kesejahteraan dan keharmonian keluarga.

Man Plus mengandungi dua jenis ramuan tumbuhan yang berharga. Pertama ialah Butea superba dari utara Thailand dan yang kedua ialah Cordyceps sinesis dari China.

Butea superba merupakan sejenis tumbuhan asli Thailand yang digunakan turun-temurun oleh penduduk asli untuk memulihkan tenaga dan menguatkan badan. Dalam sejarah China, Cordyceps sinensis digunakan sebagai satu ubat asli untuk memulihkan tenaga, melanjutkan usia dan meningkatkan kualiti kehidupan.


p/s: untuk mendapatkan produk ini, anda boleh lah menghubungi kami di careaboutlife@ymail.com.. emel anda akan dilayan dengan kadar segera.. :)

Sunday, October 30, 2011

Badan Sihat Otak Cerdas.. hehehe

As Salam sumer.. dh smyg zohor lom?? :) tgk kat tajuk post 2 pon dh tau kan nk cter pasal ap kan?? eh2.. lom tau erk?? ok.. mari ikut saya, baca post ni ngan lafaz:


Alhamdulillah.. ad kebaikan tau kalau kita mulakan sesuatu perkara dengan ucapan Bismillah @ Basmallah ni.. xcaya??

Junjungan besar kita Nabi Muhammad s.a.w. pernah bersabda:

"Tiada seorang bambapun mengucapkan 'BISMILLAH HIRRAHMAN NIRRAHIM" kecuali Allah s.w.t. perintahkan para malaikat yang bertugas mencatat amal manusia untuk mencatat dalam buku induknya empat ratus (400) kebaikan."

Dan diantara khasiat 'BASMALLAH" dan 'LA HAU LAWALA QHU WATAILLA BILLAHI ALIYIL AZIM" maka ia dihindarkan daripada tujuh puluh musibah diluar keperihatinan, kesusahan, penyakit akal dan membebel.

Barangsiapa membaca 'Basmallah" 21 kali ketika hendak tidur maka ia aman dari syaitan laknatullah, kecurian, maut mendadak dan bala.

Barangsiapa membaca 'Basmallah" ketika hendak bersetubuh (jimak) maka anaknya kelak cerdas dan terbuka hatinya serta menjadi anak yang soleh dan baginya kebajikan sejumlah tarikan nafas anaknya itu.

Barangsiapa membaca 'Basmallah" 41 kali pada telinga orang yang pengsan maka ia akan segera siuman (sedar).

Barangsiapa membaca 'Basmallah" 313 kali dan selawat atas Nabi Muhammad s.a.w. 100 kali pada hari Ahad disaat matahari terbit dengan menghadap kearah Kiblat maka Allah s.w.t. memberi rezeki tanpa diduga bersamaan fadhal dan kemurahan Allah s.w.t.

Barangsiapa membaca 'Basmallah" 786 kali lalu ditiupkan pada air lalu diminumkan kepada orang yang bebal selama tujuh (7) hari disaat matahari terbit maka lenyaplah kebeballannya dan ia akan hafal apa yang didengarnya.

Barangsiapa membaca 'Basmallah" 50 kali dihadapan orang yang zalim atau penguasa yang bengis maka ia akan tunduk atau ketakutan.

Barangsiapa menulis 'Basmallah" 101 kali diatas kertas lalu diletak disawah padinya maka sawahnya akan subur dan terpelihara dari bencana dan kalau dituliskan pada kain kafan 70 kali maka mayatnya yang berselimutkan kain kafan itu akan aman dari bahaya Munkar dan Nakir juga ia terlindung dari siksa kubur.


Peace.. :) selingan je tadi 2.. saja nk relax n rehatkan minda.. dah nama pon tajuk badan sihat otak cerdas kan?? so jgn serius sgt n stress k?? t sakit kepala lak.. nanti kita sambung cter tadi dalam post yang akan2 datang.. hehehe.. byknya akan..

post kali ni nak cerita pasal.. i.. eh i plak.. i-Food :)Apa itu i-Food?? pikir2 cepat.. sape cepat, t dapat makan free.. tapi kat umah sendiri la.. hehehhe.. :)

ok, ni la i-Food.. ni gambar yang kat bawah ni..


memperkenalkan salah satu produk Avail Beauty (i-Food)



i-Food Makanan Tambahan Berkhasiat Asas Anda!

i-Food ialah sejenis makanan kesihatan organik semulajadi dari New Zealand yang membekalkan khasiat-khasiat seimbang yang diperlukan oleh badan manusia. i-Food menggabungkan pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan, kaya dengan asid amino, vitamin, zat galian, elemen surihan, enzim, serat dan lain-lain lagi.

i-Food dijamin organik bermakna ia tidak ditambah sebarang bahan pengawet, pewarna, perisa atau pemanis dan kandungan lemaknya amat rendah.

i-Food berupaya membantu dan menguatkan sistem pencernaan, metabolisma, proses detoksifikasi hati, membersihkan darah, menyahtoksik dan seterusnya meningkatkan tahap kesihatan kita dan menjauhi pelbagai jenis penyakit gastrousus. i-Food juga boleh dijadikan sebagai makanan gantian bagi mengawal berat badan, khas kepada anda yang mengutamakan kesihatan dan juga vegetarian.

Setiap orang mengidamankan badan yang sihat-sihat belaka. Tabiat pemakanan yang sihat boleh mengurangkan beban organ-organ badan ketika process penghadaman dan mencegah penyakit. i-Food ialah produk kesihatan yang khas kepada anda yang mementingkan kesihatan. Sebagai seorang pengguna yang cerdik, gunakanlah i-Food bermula dari sekarang untuk menjaga kesihatan anda sekeluarga.

yang kat bawah ni RAMUAN UTAMA N FUNGSI i-Food ni.. :)


1. Kaya dengan Khasiat yang seimbang.
2. Menguatkan sistem pencernaan, membantu pergerakan usus.
3. Melembutkan najis, membantu masalah sembelit.
4. Meningkatkan metabolisma, membantu proses detoksifikasi badan.
5. Membersihkan darah, hati, pundi hempedu dan usus besar.
6. Melindungi hati, mencegah hati berlemak.
7. Mencegah batu karang hempedu.
8. Mengawalatur paras kolesterol darah.
9. Memperbaiki dan mencegah penyakit gastrousus seperti ulser perut, sakit gastrik, sakit
perut dan buasir.
10. Mencegah kanser terutamanya kanser hati, perut dan usus besar.
11. Membantu atritis dan gout.
12. Menguruskan berat badan.
13. Menguatkan sistem imuniti badan.
14. Mengawalatur paras gula darah, mencegah dan membantu penyakit kencing manis.
15. Mempercepatkan tahap penyembuhan luka.
16. Meningkatkan kekuatan dan stamina badan.
17. Meningkatkan daya ingatan.
18. Anti-pengoksidan, kecantikan dan awet muda.
19. Kulit lebih lembut, lembab, cerah dan berseri.

Ni pula maklum balas atau testimoni pengguna i-Food

Klik link kat atas 2 ye kalau nk lihat TESTIMONI i-Food ni.. :)

p/s: Kita hanya mampu merancang namun hanya Allah menentukannya.. :) Selamat Mencuba.. :)

Saturday, October 29, 2011

Utusan Malaysia Online - Kesihatan

Utusan Malaysia Online - Kesihatan

Testimoni Pengguna Pad Avail

Maklum Balas Para Pengguna FC Bio Sanitary Pad




Fang Set Fang, 50 tahun, Sarawak ( Jangkitan Kuman )

Saya mempunyai sist (cyst) di bahagian rahim. Selepas mengambil ubat doktor, sist tersebut pecah dan mengeluarkan banyak darah serta cairan. Pemeriksaan puan perlu dijalankan setiap 2 bulan, tetapi setiap kali pun disahkan dijangkiti kuman dan perlu memakan ubat antibiotik.

Selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad, masalah tersebut telah diselesaikan, rahim sudah bebas daripada jangkitan kuman dan saya tidak perlu memakan ubat antibiotik lagi!


Chow Geok Sim, 35 tahun, Kuala Terengganu ( Fibroid Rahim )
Rahim saya mempunyai sebiji fibroid yang bersaiz 8 cm. Suntikan diberi setiap bulan untuk mengecutkan saiz fibroid tersebut, tetapi fibroid tersebut masih tidak mengecut walaupun sudah 3 suntikan diambil. Jadi, doktor berkeputusan membuat pembedahan untuk membuang seluruh rahim saya pada Ogos 2006.

Saya mula menggunakan FC pantiliner pada Julai 2006. Hanya selepas 1 bulan, fibroid tersebut telah mengecut ke 5 cm. Doktor kata tidak perlu membuang seluruh rahim, hanya membuang fibroid tersebut sahaja. Saya sambung menggunakan FC pantiliner selepas pembedahan, luka baik pulih dengan pantas.


Aminah Shariff , 49 Tahun, Selangor ( Masalah Senggugut )
Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad, masalah senggugut saya telah semakin menghilang dan tidak berasa sakit lagi ketika haid. Kini, saya berasa sungguh berkeyakinan.


Hani Azura, 34 Tahun, Selangor ( Kitaran Haid Tidak menentu, Masalah senggugut )
Saya mengalami masalah kitaran haid tidak menentu dan senggugut.
Bersyukurnya, semua masalah yang dihadapi telah hilang selepas menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Terima Kasih Avail!


Hjh. Subardini Bt. Hj. Nawawi, 49 Tahun, Sarawak ( Haid Tidak Menentu )
Haid saya datang 2 bulan sekali dan tidak lancar.

Setelah menggunakan FC Bio Sanitary Pad, haid pada hari pertama dan kedua mengalir dengan lancar. Saya memakai FC pantiliner bermula pada hari ketiga haid sehingga hari kelima haid berhenti. Kitaran haid saya sudah menjadi teratur. Saya sangat berpuas hati, terima kasih Avail!


Noor Adilah Bt. Che Mat, 37 Tahun, Putrajaya ( Masalah Keputihan dan Kegatalan )
Masalah keputihan dan berbau telah hilang selepas saya menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Masalah kegatalan yang sering saya alami juga telah hilang. Kini, saya tidak perlu risau akan masalah haid lagi. Terima kasih kepada Avail kerana memperkenalkan tuala wanita yang begitu hebat!


Roziah Bt. Mat Johan, 41 Tahun, Kuala Lumpur ( Jangkitan Kuman )
Saya sering menghadapi masalah jangkitan kuman di bahagian faraj yang mengakibatkan jangkitan saluran urinari.
Saya telah bebas daripada masalah ini sejak menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Saya akan meneruskan penggunaan FC Bio Sanitary Pad yang begitu Hebat ini!


Salasiah Bt.Abdul Mutalib, 46 Tahun, Selangor ( Sakit Pinggang dan Belakang Ketika Haid )
Saya sentiasa berasa sakit pinggang dan belakang ketika haid. Masalah ini amat menganggu emosi saya.

Tetapi setelah saya diperkenalkan dengan FC Bio Sanitary Pad, semua masalah tersebut telah hilang pada bulan ketiga. Saya akan meneruskan penggunaan FC Bio Sanitary Pad demi kesihatan dan kebahagian rumahtangga saya.


Salmah Ibrahim, 46 Tahun, Kuala Lumpur ( Masalah Senggugut )
Saya menghadapi masalah senggugut yang amat teruk.

Saya mula menggunakan FC Bio Sanitary Pad pada 3 bulan yang lalu, kini, masalah senggugut telah semakin menghilang dan tidak berasa sakit lagi. Saya lebih berkeyakinan sekarang!


p/s: anda juga boleh melihat testimoni Bekas Pesakit Fibroid dalam Utusan Malaysia 3 Januari 2010 Oleh RABIATUL ADAWIYAH KOH ABDULLAH
adawiyah.koh@utusan.com.my atau anda bley lihat artikel ni di sebelah kanan blog atau di post yang terbaru.. :)

Tuesday, October 25, 2011

Seindah Pelangi.. :)

As Salam.. di pagi hari yg indah lagi permai ni, sempena pintu kelapangan msh terbuka maka blog ni pon dijengah.. memikirkan ap yang perlu ditulis di sini.. hehehe.. tajuk 2 dah menggambarkan keceriaan kn?? ye la,tengah dok godek2(menggeledah)laptop ni terjumpa la plak pengisian ni.. mari kita baca sama2.. :)





SURAH AL KHAUSAR

Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.
Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-

1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya'allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

p/s: Perkara yg baik kita amalkan selalu. Sebar2kan kepada kekawan,tanpa perlu minta izin lagi untuk berkongsi. :)



jumpa lagi dalam post yang akan datang.. nk pikir dl nk cter ap ye.. bye2.. assalamualaikum.. :)

Sunday, October 23, 2011

Hati Ke Hati.. hehehe

Selamat Petang sumer.. cuti2 ni xtau nk wat ap.. alih2 bkk la blog ni tp xtau la plak nk update ap kn?? aishh.. buang masa je, baik g bc buku ye x??? :) xpe la dah alng2 menyeluk pekasam ni, biar la sy update sket psl bisnes yang tgh d usahakan ni.. sblm 2 mari tarik nafas n relak2 dl.. :)


1
< << <<< <<<< <<<<< <<<<<< <<<<<<< <<<<<<<< <<<<<<<<<


dh relaks kan?? bler tarik nafas ni rasa lega n tenang sket kn??

post kali ni nk bgtau psl i kids..







i-kids diperbuat daripada formulasi kolostrum semulajadi yang unik dari New Zealand yang khas kepada kanak-kanak.

Ia bukan sahaja kaya dengan khasiat-khasiat seperti protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan zat mineral, ia juga mengandungi faktor-faktor tumbesaran dan daya ketahanan yang penting untuk mengekalkan kesihatan tubuh. Kajian perubatan dan klinikal telah menunjukkan bahawa faktor imun dalam kolostrum boleh melawan virus, bakteria, kulat, alergen (bahan penyebab alahan) dan toksin.

Kolostrum lembu dari New Zealand merupakan kolostrum yang paling berkualiti berbanding yang lain. Lembu-lembu yang dipelihara tidak diberi suntikan hormon, bebas daripada teknologi genetik, dipelihara secara bebas dan rumput-rumput yang dimakan lembu tidak menggunakan racun rumpai. Kualiti produk tenusu keluaran New Zealand sentiasa dijamin. Makmal kajian dan proses pengeluarannya juga memperolehi Jaminan Kualiti Antarabangsa ISO 9001.

Kanak-kanak yang sentiasa mengambil kolostrum mempunyai daya ketahanan yang kuat dan bebas daripada penyakit-penyakit jangkitan seperti selsema, keradangan peparu dan cirit-birit. Selain itu, ia juga boleh merangsang tumbesaran dan meningkatkan daya kecerdasan kanak-kanak.


Ramuan Utama dan Fungsi

Menurut kajian saintifik: Kolostrum mempunyai pelbagai jenis faktor imun dan tumbesaran yang lebih berkhasiat dan berkesan berbanding susu lembu yang biasa.

Menurut laporan kajian Perubatan Virus Amerika, kolostrum kaya dengan globulin imun, faktor imun dan tumbesaran semulajadi yang berupaya menentang virus. Kolostrum berupaya mencegah penyakit saluran pernafasan terutamannya selsema dan jangkitan virus.Khas untuk tumbesaran kanak-kanak yang sihat dan ceria.

1. Menguatkan sistem pertahanan badan
2. Mencegah jangkitan, selesema dan demam
3. Mengurangkan reaksi alergi
4. Meningkatkan kekenyalan kulit dan otot
5. Membantu pertumbuhan tulang dan tulang rawan
6. Melindungi perut dan usus
7. Mempercepatkan proses penyembuhan luka
8. Meningkatkan daya tumpuan
9. Meningkatkan tahap kesihatan, kecergasan dan kecerdasan kanak-kanak




1. Orang dewasa boleh memakan ?

Boleh. i-kids membekalkan khasiat-khasiat yang diperlukan oleh badan manusia. Ia sesuai dimakan oleh semua golongan tidak kira usia atau jantina dan amat disyorkan kepada wanita hamil.

2. Apakah kebaikan i-kids ?

Colostrum is the powerful, nutrient-rich fluid a mother produces for her newborn just after birth. It provides a supercharged blend of vital proteins, antibodies, antioxidants, immunoglobulins, growth factors, vitamins, minerals, enzymes and amino acids. Colostrum is literally Mother Nature's very first, life sustaining superfood. There are over 37 powerful immune factors found in properly processed bovine colostrum. In addition, colostrum provides 8 growth factors which help to rebuild and rejuvenate your body by promoting healthy human growth hormone (HGH) production.

3. i-kids boleh dimakan dalam jangka masa yang panjang?

Boleh. Semua orang memerlukan berbagai khasiat untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan.
i-Kids merupakan sumber khasiat terbaik yang diperlukan setiap hari.




sekiranya anda berminat bolehlah terus menghubungi kami melalui emel, fb or sms.. :)

p/s: kita hanya merancang, namun Allah yang menentukan segalanya.. :)

Friday, October 21, 2011

Bingkisan Buat Teman.. :)



Seandainya engkau bertemu seorang kawan yang sanggup bersusah atas nama kesetiaan, mendahulukanmu atas nama kebajikan,menyimpan keaibanmu atas nama kejujuran, menegur kelemahanmu atas nama kebaikan, memendam rasa terkilan demi menjaga perasaan, ketahuilah bahawa dia bukanlah seorang kawan tetapi seorang saudara & sahabat sejati yang sukar di cari...(^_^).

Ya Allah kata2 ini amat menyentuh jiwaku.. sesempurna itukah aku dalam sesebuah persahabatan?? InsyaAllah.. aku akan cuba menjadi yang terbaik. Adakalanya kita merasakan bahawa kita sudah memenuhi kriteria itu namun bukankah penilaian itu adalah berlainan berdasarkan individu yang menaksir?? Ikhlaskah kita jika seringkali mengungkit apa yang pernah kita lakukan?? Bukankah keikhlasan itu ibarat semut hitam di atas batu yang berwarna hitam di pekat malam?? Namun seringkali keikhlasan ini diuji.. mengapakah?? tanyalah iman.. :) ada sesuatu yang kadangkala kita masih terlupa.. :)

Bingkasan ini ditujukan buat insan yang bergelar teman mahupun sahabat..


Teman..
hadirmu memberikan aku seribu satu kenangan..
seindah pelangi petang saat hujan mula menghilang..
biarpun adakalanya hujan lebat tetap tegar menjengah..

Namun teman..
maafkan aku kiranya sering mencipta jurang..
maafkan aku sekiranya selalu menongkah arus..
maafkan aku andai sering terkasar dalam pertuturan..

Namun teman..
hulurkanlah tanganmu saat aku terjatuh..
bimbinglah aku saat aku tenggelam..
pimpinlah tanganku aku saat aku tersesat..
jangan biarkan aku sendirian..
aku takut teman..
sedarkanlah aku dari mimpi ngeri itu..

Duhai teman..
terima kasih atas segala-galanya..
kamu mengajar aku erti sebuah kehidupan..
saat meniti kehidupan yang penuh ranjau..
moga hubungan yang terbina atas dasar keikhlasan dan pertautan hati ini..
kekal abadi hingga ke hujung nyawaku..

Ya Allah..
Kau berkatilah hubungan persahabatan ini..
janganlah Kau pesongkan hati2 kami ini Ya Allah..
jangan Kau biarkan perasaan hasad dengki tumbuh dalam hati2 kami ini, Ya Allah..
Tetapkanlah iman kami Ya Allah..
Berikanlah cahaya dan petunjuk kepada kami, Ya Allah..
Sedarkanlah kami andainya kami terleka dengan nikmat duniawi..
Sesungguhnya kami ini insan yang lemah..
Amin.. amin.. Ya Rabbalalamin..

Saturday, October 15, 2011

KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM

Info ni saya ambil dari http://www.informasi.my/info-kemuliaan-ibu-mengandung-dalam-islam/


1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. ...

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat



cute kan???

Anak-anak adalah amanah dari ALLAH s.w.t. dan ianya sebahagian dari ujian ALLAH s.w.t. kepada kita hamba-hambaNYA. Firman ALLAH s.w.t. : ” Harta benda dan anak-anak kamu hanyalah menjadi ujian dan di sisi ALLAH ada pahala yang besar.? ” (Al-Quran Surah At-Taghabun, 64 : 15)

Sebagai ujian, ianya akan dipertanggungjawabkan. Orang yang malang ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya tidak membawa kebaikan kepadanya di akhirat.

Rasulullah SAW diberitakan telah bersabda :

“Tahukah engkau siapakah orang yang mandul.? Berkata para sahabat : Orang yang mandul ialah orang yang tidak mempunyai anak. Lalu Rasulullah SAW berkata Orang yang mandul itu ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya itu tidak memberi kemanfaatan kepadanya sesudah ia meninggal dunia.

(Maksud Al-Hadith )




Ini mungkin disebabkan beberapa kesilapan dalam mendidik anak-anak.

Kesilapan pertama : Kurang berdoa

Kurang berdoa semasa mengandung. Antara doa-doa yang digalakkan diamalkan semasa mengandung ialah :
1. Saidul (penghulu) Istighfar
2. Doa memohon rahmat (Al-Quran Surah Ali Imran, 3 : 8-9)
3. Doa memohon zuriat yang baik (Al-Quran Surah Ali Imran, 3 : 38)
4. Doa agar anak mengerjakan solat (Al-Quran Surah Ibrahim, 14 : 40-41)

Kurang berdoa semasa membesarkan anak. Doa-doa yang digalakkan diamalkan semasa anak membesar ialah :
1. Doa agar anak patuh kepada ALLAH s.w.t. (Al-Quran Surah Al-Baqarah, 2: 128)
2. Doa diberi zuriat yang menyejukkan hati (Al-Quran Surah Al-Furqan, 25 : 74)
3. Doa supaya nama anak membawa kebaikan kepadanya.

Kesilapan kedua : Banyak memberi belaian Tarhib (menakutkan) daripada Targhib (didikan atau motivasi) seperti :

1. menakutkan anak-anak dengan sekolah
2. menakutkan dengan tempat gelap
3. menakutkan dengan hutan rimba atau bukit bukau
4. menggunakan kekerasan dan paksaan semasa menyuruh anak tidur

Kesilapan ketiga : Tidak tegas dalam mendidik anak-anak

1. tidak menjadualkan kegiatan harian anak-anak
2. terlalu memfokuskan anak-anak kepada sesuatu aktiviti sahaja tanpa mengambil kira perasaan mereka.

Kesilapan keempat : Menegur anak secara negatif

1. mengeluarkan kata-kata kesat dan maki hamun kepada anak-anak (terutama semasa marah).
2. membandingkan anak-anak dengan anak-anak lain atau anak orang lain.

Kesilapan kelima : Memberi didikan yang tidak seimbang antara jasmani (physical), rohani (spiritual) dan minda(intelektual).

Ramai yang lebih mementingkan pendidikan minda dari pendidikan rohani

Kesilapan keenam : Kurang memberi sentuhan kepada semua anak-anak sedangkan Rasulullah kerap dilihat mendukung cucu-cucunya dan mencium mereka.

Diriwayatkan oleh Aisyah r.a. : Pada suatu hari Rasulullah SAW mencium Al-Hassan atau Al-Hussien bin Ali r.a. Ketika itu Aqra bin Habis At-Tamimiy sedang berada di rumah baginda. Berkata Aqra : Ya Rasulullah! Aku mempunyai sepuluh orang anak, tetapi aku belum pernah mencium seorang pun dari mereka. Rasulullah melihat kepada Aqra kemudian berkata : Siapa yang tidak mengasihi tidak akan dikasihi. (Maksud Al-Hadith Riwayat Bukhari dan Muslim)

Kesilapan ketujuh : Penampilan diri yang kurang anggun dan kurang kemas

Ibu bapa tidak menunjukkan cara berpakaian yang kemas dan yang menepati kehendak syarak bila berada di rumah, ia itu berpakaian secara selekeh atau berpakaian seksi di hadapan anak-anak.

Kesilapan kelapan : Susunan rumahtangga yang tidak kemas.

Ini mengakibatkan anak-anak terikut-ikut dengan cara salah seorang dari ibu bapaknya.

Kesilapan ketigabelas : Membenarkan orang yang tidak elok sahsiyahnya masuk ke dalam rumah kita, baik dari kalangan sahabat sendiri ataupun sahabat anak-anak, kerana ini akan memberikan contoh yang tidak baik kepada anak-anak yang masih membesar.

Kesilapan keempatbelas : Kurang mengawasi rancangan-rancangan yang ditonton samada dari TV ataupun video. Pengawasan dalam hal ini adalah penting kerana kebanyakan rancangan dari media ini menonjolkan akhlak yang kurang baik seperti pergaulan bebas lelaki dan perempuan, pakaian yang tidak menepati syarak dan perbualan yang boleh merosakkan agama anak-anak.

Kesilapan kelimabelas : Terlalu bergantung kepada pembantu rumah untuk mendidik anak-anak Sebagai ibu bapak kitalah yang akan disoal diakhirat kelak akan anak-anak ini. Oleh itu adalah menjadi satu kepentingan kita untuk berusaha memastikan anak-anak terdidik dengan didikan Islam.

Karena itu, bersikap baik dan sabarlah dalam mendidik, karna hasil didikan itu harus dipertanggungjawabkan di akhirat kelak

Thursday, October 13, 2011

PengUmuman Penting.. :)

As Salam semua.. Alhamdulillah setelah menempuh hari-hari ke'buzy'an thp gaban, akhirnya MERDEKA juga.. hoyeh!! heheheh.. :) lg 1 minggu dpn, insyaAllah blik umah.. :) 2 la yg ditunggu2 dari ari 2 g.. lm dah kot xblik umah.. mood rindu 2 dah menebal la org kata.. peluru xlut la kalo tembak.. hahahahh.. HIPERBOLA sungguh kn??

Untuk post kali ni, nak bgtau pakej2 yang terdapat dalam blog ni.. Jom kte tgk sama2.. :)

PAKEJ PERTAMA


Harga yang ditawarkan: RM 30 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)


PAKEJ KEDUA


Harga yang ditawarkan: RM 60 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)


PAKEJ KETIGA


Harga yang ditawarkan: RM 88 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)


PAKEJ KEEMPAT


PRODUK : 10 Paket Pantiliner

Harga yang ditawarkan: RM 90 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)


PAKEJ KELIMA


PRODUK : 10 Paket Day Use

Harga yang ditawarkan: RM 100 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)



PAKEJ KEENAM:


PRODUK : 8 paket night use

Harga yang ditawarkan: RM 86 (tidak termasuk postage)tapi kalau bg by hand mmg xder
postage.. :)

p/s: sebarang masalah anda bolehlah meninggalkan komen dengan menyertakan no. telefon anda..
kami akan memberikan respons secepat mungkin.. :)

Monday, October 10, 2011

Mari MenghayaTinya.. :)

aSsalam.. selamat pagi semua.. pagi2 ni elok rasanya kalau kita mulakan dengan sedikit pengisian hati kan??

Mood pagi2 ni mst senyum lebar2 ok, walau sesakit manapun hati ini pagi ini, esok or lusa.. :)

Pengisian apakah di pagi2 ni ye?? ok let's check.. :)




Gambaran Hari Kiamat (Wajib Baca!)

1. Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.

2. Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

3. Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

4. Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.

5. Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

6. Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.

7. Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.

8. Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.

9. Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.

10. Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.

11. Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:
a;- Pemimpin yang adil.
b;- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
c;- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
d;- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
e;- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah”.
f;- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).
g;- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.

12. Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara “pergilah berjumpa dengan para Nabi”. Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.

13. Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.

14. Selepas itu, terdengar bunyi pukulan
gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ‘Arasy itu tiba dibumi.

15. ‘Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.

16. Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ‘Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.

17. Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ‘Atid / Kiraman Katibin.
d Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.

18. Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.

19. Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.

20. Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.

21. Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.
d Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.

22. Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta’ala dengan Maha Bijaksana.

23. Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.

24. Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :
a;- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
b;- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.
c;- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.
(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)

25. Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.

26. Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.

27. Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.

28. Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.
Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.

a; Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: d77; Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. d78; Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :
b; Sedekah/amal jariahnya.
c; Doa anak²nya yang soleh.
d; Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

sumber daripada : Amar Sufi
Kredit kepada Syok.org

Wassalam~

Sunday, October 9, 2011

SemBelit???

Sembelit berlaku apabila anda susah membuang air besar, kerana sebab-sebab tertentu seperti najis terlalu keras dan anda jarang membuang air besar. Ramai orang keliru bila dikatakan "jarang membuang air besar". Ini kerana setiap individu adalah berlainan. Ada orang yang membuang air besar sekali sehari, ada yang beberapa kali sahaja seminggu. Ramai yang beranggapan mereka mengalami sembelit, tetapi sebenarnya mereka tidak sembelit. Bagaimanapun, sebelit dikatakan terjadi sekiranya anda ke tandas kurang dari tiga kali seminggu. Sembelit bukanlah satu penyakit, tetapi ianya ialah satu tanda penyakit (simptom). Orang yang sembelit jugak selalunya berasa sakit perut dan mengalami angin (sendawa dan kentut). Perempuan, budak kecil dan orang tua (melebihi 65 tahun) lebih kerap mengalami sembelit.


Sebab-sebab berlakunya sembelit:
* Kurang serat tetapi lebih makanan berlemak dan gula.
* Kurang minum air.
* Selalu menahan diri daripada membuang air besar.
* Kurang bersenam atau pergerakan, contohnya selepas kemalangan.
* Berkaitan dengan hormon seperti mengandung dan datang haid. Bagi yang mengandung-hormon
progesterone yang tinggi meregangkan otot-otot usus menyebabkan sembelit. Disamping itu, janin
yang menekan bahagian usus juga menyebabkan sembelit.
* Penyakit-penyakit seperti lupus, sclerosis, parkinson dan penyakit endocrine (kencing manis,
hypothyroidism).
* Ubat-ubatan seperti ubat narkotik seperti ubat batuk yang mengandungi codeine, diuretik, anti-
histamine, anti-depressant, ubat gastrik yang mengandungi aluminium atau kalsium.
* Makanan tambahan seperti zat besi (iron supplement).
* Irritable bowel syndrome/spastic colon (selalunya orang yang menghadapi masalah ini jugak
mengalami cirit birit)
* Penggunaan laxative (ubat sembelit) yang berlebihan boleh menyebabkan berlakunya sembelit.
Ubat ini selalu digunakan oleh mereka yang ingin mengurangkan berat badan mereka. Contoh ubat
ialah senna (Senokot) dan bisacodyl (Dulcolax)
* Penyakit-penyakit usus seperti diverticulitis. Selalunya ia berlaku bersama-sama dengan demam
dan sakit perut (bahagian bawah).

Sumber dari majalah Mingguan Wanita Bil: 1089

Tahukah anda, sisa makanan yang tidak dibuang dari badan dalam masa 12 - 18 jam akan menyebabkan terbentuknya koprostasis, sejenis bahan berminyak berwarna hitam dan melekat di dinding usus. Dengan minum Green Fit, di samping menyelesaikan masalah sembelit, koprostasis yang melekat degil pada dinding usus juga akan turut dibuang semasa membuang air besar.Green Fit rasanya sedap dan tidak menyebabkan cirit-birit. Harga biasa Green Fit sekotak adalah RM75 (ada 15 paket) & percuma sebuah 'shaker'...


Namun Sekiranya anda membeli 3 kotak, anda layak menjadi ahli.. dan menikmati harga ahli walaupun hanya membeli 1 kotak sahaja untuk pembelian yang seterusnya.. :)

Jadilah pengguna yang bijak.. :)

Saturday, October 8, 2011

Propolis

Sebelum kita tgk post ari ni, meh sama2 kita tarik nafas.. 1, 2, 3... tarik nafas.. hembus.. tarik lagi.. hembus.. ok yang terakhir ni tarik nafas dalam2 kemudian hembus kuat2.. biar hilang segala rasa sakit.. hehehhe :)

Post kali ni mengenai ..... TADA!!!


Apakah ini??? ini ialah PROPOLIS.. merupakan salah satu produk yang dihasilkan atau dikeluarkan oleh Avail Beauty Sdn. Bhd..

Propolis berasal daripada bahasa Yunani yang bermaksud ‘Pelindung Bandar’.

-Propolis dihasilkan daripada damar (resin) tunas tumbuhan yang dikutip oleh lebah pekerja yang berumur 21 hari, bercampur dengan lilin lebah, debunga dan air liur lebah.

-
Lebah akan sapukan propolis pada dinding dan kawasan dalaman sarang untuk memastikannya sentiasa berada dalam keadaan steril, iaitu bebas daripada sebarang kuman atau virus. Propolis juga merupakan bahan untuk membina, mengukuh, membaiki dan mengisi rekahan pada sarang lebah.

-Propolis merupakan sejenis antibiotik semulajadi yang bertindak sebagai pelindung lebah:

1. Melindungi lebah daripada ancaman bakteria, kulat dan virus.
2. Meningkatkan daya imuniti lebah.

-Avail Pro-Polis merupakan Brazilian Green Propolis semulajadi yang diekstrak dengan menggunakan bioteknologi yang terkini, iaitu Ekstraksi Cecair Superkritikal. Dengan menggunakan cara ekstraksi ini, semua bahan aktif dalam propolis mentah dapat diekstrakkan.

-Berasal Dari Hutan Tebal Minas Gerais, Brazil


Mari Kita lihat pula Ramuan Dan Fungsinya :

Avail Pro-Polis mengandungi lebih daripada 325 jenis bahan aktif yang baik kepada manusia:

- 34 jenis flavonoid
- 15 jenis terpenes
- > 20 jenis asid organik
- > 8 jenis enzim
- > 10 jenis kumpulan ester dan aldehid
- > 18 jenis asid amino
- > 20 jenis zat galian
- Pelbagai jenis vitamin
- Polisakarida, dan lain-lain

Kelebihan Avail Pro-Polis

- Antibiotik semulajadi: Anti-bakteria, virus dan kulat
- Meningkatkan daya imuniti badan
- Anti-kanser, mencegah pertumbuhan sel kanser
- Mengurangkan kesan negatif rawatan barah
- Mengurangkan jangkitan saluran pernafasan
- Membantu masalah gastrousus (perut & usus)
- Membantu penyakit kulit, rongga mulut dan gigi
- Membantu masalah sakit puan
- Membantu masalah alahan
- Mengawal dan mengaktifkan insulin, membantu penyakit kencing manis
- Menyembuhkan keradangan dan tahan sakit
- Melindungi hati
- Anti-pengoksidaan, menentang radikal bebas, mengaktifkan SOD, melambatkan proses penuaan
- Membantu kecantikan dan kecerahan kulit, awet muda
- Menstabilkan emosi dan menambahkan tenaga
- Menguatkan saluran darah, membantu peraliran darah

Yang ni lak PENGESAHAN SAINTIFIK AVAIL PROPOLIS ni:



Tahun Pengesahan Saintifik
1968- Pakar Sains Perancis Profesor Remy Chavin membuktikan bahawa bakteria dan virus tidak
boleh hidup di dalam sarang lebah.

1987- Menurut kajian yang dijalankan oleh Oxford University, propolis mempunyai 149 jenis
komponen bio aktif.

1991- Persidangan Lebah Antarabangsa mengesahkan bahawa propolis mengandungi lebih daripada
100 jenis zat-zat penting yang sangat berguna kepada manusia. Di antaranya yang
terpenting sekali ialah Flavonoid.

1991- Profesor Tetsuya Matsuno dari Persatuan Kanser Jepun mendapati bahawa propolis
mengandungi agen anti-barah yang mampu mencegah pertumbuhan dan membunuh sel barah tanpa
memberi sebarang kesan sampingan yang buruk.



Fungi & Kebaikan
Mengurangkan masalah gigi dibuktikan oleh Dr.S.Orlov (Yugoslavakia)
Mengurangkan masalah keradangan tekak dibuktikan oleh Dr.P.N.Doroshenko (Russia)
Mengurangkan masalah pendengaran dibuktikan oleh Dr.I.T.Pershakov (Russia)
Mengurangkan masalah alahan hidung dibuktikan oleh Dr.J.K.Leipus (Russia)
Membantu penyakit tuberkulosis dibuktikan oleh Dr.V.H. Karinova (Russia)
Membantu masalah kulit dibuktikan oleh Dr.Vernd Koning (Germany)
Membantu masalah ulser perut dibuktikan oleh Dr.A.Vasilca (Romania)
Membantu penyakit barah pankreas, tulang dan darah dibuktikan oleh Dr.N.Popovici (Romania)
Meningkatkan daya imuniti badan dibuktikan oleh Dr.Bent Havsteen (Germany)


Harga Avail Propolis : RM 78 (BUKAN AHLI)
: RM 60 (AHLI)

p/s: untuk menjadi ahli anda perlu membeli sekurang-kurangnya 3 botol. Untuk pembelian
seterusnya anda akan mendapat harga ahli.. :)

Friday, October 7, 2011

Sesengal Ubi Keledek

AsSalam.. ari ni mood pon gler2 mcm tjk yang kat ats tu.. lately, byk sgt benda yang bermain dlm pkrn ni ha.. aishhh.. g jauh2.. bler dh melayang2 otak 2, kngn lama mulala bermain di pkrn ni.. wat rs macam nk flying kick je mcm ni ha.. amek kau.. dush66x!!!!


tp xap la.. kngn lama 2.. thanks 4 everything frenz.. u make me strong.. :) bak kata lagu ap ntah
sejarah mengajar kita menjadi lebih dewasa
oye3x dh dewasa.. :) Bley la nk pkr psl kwin kan?? hahahahah.. actually topik kawin ni dh terlalu biasa smpi dah rs mcm mknn harian la dlm kehidupan saat umur mencecah 20++.. hahaha.. ak sk tgk gambar kwin.. meh kte tgk antara gambar2 yang comey, yang ak dok gler sgt 2.. :)


ni la sireh junjung.. mmg bnda wajib kot kn?? ak bangga gler la ngan org yang wat ni.. kreatif kot.. ssh ni nk wat.. kalo bg ak yg wat ntah thn ke berapa br dpt siap.. 2 pon kalo siap.. hahahha :)


ni plak.. hantaran sejadah.. cantik kn??? :)

yang seterusnya ni ialah Cup Cakes.. ni kwn i yg wat.. kalo nk wat tmphn, order la sendiri.. kawan i ni mmg kreatif orgnya.. ni blog dia..


ni lagi..


huahuahua.. kalo ak dpt ni, rs mcm xmau mkn je.. comel kot.. :D


2 je la kot ari ni.. pnat dh mnls ni.. rs mcm katil 2 dh panggil byk kali dah ni.. :)

Wednesday, October 5, 2011

Kerajinan Melanda

hahahhahah.. mmg sangat2 rajin sekarang ni, eh dari dulu lagi sebenarnya... kalau masa bley diputarkan, masa bler yg korg sumer nk??? wink2.. nk ulang blik zaman kanak-kanak dulu, xyah pikir ap2 masalah kn??? xyah serabut2 pikir nk jawap ap biler org tnyer bila nk TUNANG, eh KAWIN la.. heheheh :)

alang2 ngah free ni.. meh nk smbg crita psl pad avail ni.. :)

ANCAMAN DIOKSIN!!


JALAN PENYELESAIANNYA


AVAIL sanitary pad : Pantiliner
Apa itu Avail sanitary pad?

Avail Sanitary Pad yang bermutu ini diperbuat daripada:

* Bahan mentah yang berkualiti dan selamat
* Tidak mengandungi agen flouresen, agen peluntur berklorin, dioksin atau bahan-bahan lain yang merbahaya.
* 100% liputan kapas.

Avail Sanitary Pad pastinya pilihan utama para wanita yang mengejar kesihatan dan kesejahteraan!

Ingin anda tahu?



Apa kebaikan menggunakan Avail sanitary pad?

Avail Sanitary Pad dapat menyelesaikan masalah haid dan sakit puan seperti kegatalan dan jangkitan kuman pada bahagian kelamin wanita. Antara fungsi dan Kelebihannya:

* Mencegah senggugut
* Mencegah buasir
* Menghilangkan bau
* Mencegah keradangan dan membasmi kuman
* Menghilangkan kepanasan dan menguatkan rahim
* Mengawalatur kitaran haid
* Membuangkan angin perut
* Membuang darah beku di rahim
* Mengurangkan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj

Bagaimana Avail sanitary pad:Pantiliners berfungsi?

* Menyerap buangan dengan efektif, rasa bersih dan segar sentiasa.
* Perasaan selesa dan lembut semasa tempoh haid tidak aktif.

PANTILINER amat sesuai digunakan sebagai pelapik tambahan panti wanita. Dengan cirinya yang nipis dapat memberikan keselesaan dalam apa jua kedudukan dan ia akan menurut pergerakan anda?. Pantiliner yang jauh lebih lentur & lembut!
Gunakan setiap hari kerana ia memberi keselesaan dan kebersihan di bahagian sulit anda dan mencegah perkara-perkara seperti berikut:
Keputihan
Kegatalan
Kekuningan atau berbau
Jangkitan faraj
Membasmi kuman dan fungus
Mengelak dan mengurangkan bau
Jangkitan usus besar & bahagian bawah uterus
Membuang angin
Nilai pH nya yang neutral membantu dan membolehkan apa jua jenis kulit terutama kulit yang sensitif menggunakannya tanpa ragu-ragu

Kuantiti:

Mengandungi 20 pads. Dipakai waktu LUAR HAID.

1: RM10.00


Day Use (Warna Biru) – 10 keping
• Digunakan siang hari ketika sedang menstruasi (haid)
• Diperkaya dengan gel untuk daya serap dan penyimpanan yang lebih kuat.
• Bentuk yang unik untuk mencegah kebocoran, dengan lekuk tepi yang panjang, untuk pencegahan
kebocoran yang efektif dan terpercaya

1 bungkusan : RM11.00



Night Use (Warna Pink) – 10 keping
• Digunakan malam hari ketika sedang menstruasi atau pasca melahirkan
• Diperkaya dengan gel untuk daya serap dan penyimpanan yang lebih kuat.
• Penjagaan di bagian belakang lebih panjang dan luas, desain unik berbahan kapas di bagian
belakang dan tepi untuk pencegahan kebocoran.
• Memiliki lekuk panjang untuk pencegahan kebocoran yang efektif serta alas tutup secukupnya.
1 bungkusan : Rm12.00

Ketiga jenis di atas memiliki komposisi dan khasiat yang sama, hanya ukuran dan saat pemakaiannya saja yang berbeza.

p/s: post yang sebelum ni ad ditunjuk cara pemprosesan pad yang selalu kita gunakan..
InsyaAllah post akan datang saya akan menceritakan dengan lebih detail lagi..

Untuk Tempahan, sila hubungi saya di e_rah1989@yahoo.com atau careaboutlife@ymail.com

Sunday, October 2, 2011

All About Our Life

Morning... eh2.. bkn morning dh ni, dh nk tengah hari.. line slow sgt ni, 2 yg smpi tengah hari br ok sket.. heheheh helah bela diri ni.. Seperti yang dijanjikan meh kte tgk ap bisnes produk yang ad kat sini.. :)


Tada!!!!! ini lah dia.. tau x ap ni???



inilah pad herba.. jom kte intai dulu ramuan2 n fungsi dia ok???

* berkualiti tinggi dan dijamin selamat (jaminan insurans produk ni RM3juta)
* 100% kapas
* menjalani tahap piawaian makmal dan proses pengeluaran yang ketat
* tiada penggunaan bahan kimia/toksik berbahaya dalam proses pengilangan
* mengandungi herba terpilih yang boleh membantu merawat/mengurangkan masalah sakit puan

Ni ramuan dia:




# Mai Fang Stone (talcum)- menghilangkan bau, mencegah jangkitan
# Peppermint (menthae Herb)- mencegah kegatalan, mengurangkan rasa tidak selesa
# Ming Fang (Alumen) - menyingkirkan toksik, membuang angin perut, menghentikan
darah,mencegah kesakitan
# Bing Pian (borneol) -menghilangkan bekuan darah, mencegah kesakitan
# Kuai Mu You (Agrilarie Lignum)- mencegah jangkitan, melegakan kesakitan pinggang.

Fungsi Utama:

membantu merawat dan mengurangkan:

* senggugut
* masalah berbau / kegatalan / keputihan / kekuningan
* memperbaiki kitaran haid tidak menentu
* membantu mengecutkan fibroid
* kesukaran mengandung akibat masalah saluran peranakan
* mengeluarkan darah beku dari dalam rahim terutamanya selepas bersalin atau keguguran
* melegakan sakit belakang ketika haid
* masalah kencing tidak lawas
* mengurangkan risiko KANSER

Siap dapat liputan dalam akhbar lagi.. :)





Cuba Tgk ni...



Selain dr pad herba ad jugak produk lain..


p/s: kalo berminat bolehlah tinggalkan komen di bawah n saya akan respons secepat yang boleh.. :)

Saturday, October 1, 2011

011011




" Ya Allah.. moga setiap apa yang akan aku lakukan dan bakal aku jalani mendapat keberkatan dan redha dari Mu.."


Alhamdulillah.. akhirnya berjaya juga merealisasikan impian untuk hasilkan blog ini (mood: senyum lebar-lebar).. blog ni just tok relaks2 n mempromosikan bisnes yang dilakukan.. heheheh.. bisnes la sgt kan.. Post akan datang kita tgk ye bisnes ap yang ad dlm ni.. :)

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...