There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Monday, March 18, 2013

Slimming Set

AsSalam.. kawan2.. ari ni nk cter mengenai set diet aka kurus, cantik molek gitu.. heheh..

sape yang xnak kuruskan?? btol x?? ke xbtol?? heheh

kelihatan cantik n menawan kan bler kurus ni, yang paling penting senang nak cr baju..

melaram baju yang disukai.. huhuhu

baiklah, ap yang ada dalam set ini??



slimming set



apa fungsi-fungsi setiap vitamin ni.. jom kte tengok.. 


buang

Pertama : Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah Herblax atau Alfalfa . Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa dan Herblax sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak syorkan Herblax pada ibu2 yang menyusukan anak kerana bimbang jika kesannya akan dapat pada anak.



memecahkan / membakar lemak

Berfungsi untuk memecahkan lemak2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.


Kita sering mendengar yang Omega ( Fish Oil) sangat bagus untuk perkembangan otak kerana mengandungi Omega-3 Fatty Acids yang menjadi sumber DHA dan EPA. Namun apa pula kaitannya antara Omega-3 dengan penurunan berat badan??


LEMAK JAHAT yang terkumpul dalam badan kita memerlukan LEMAK BAIK untuk menguraikannya dan membakarnya. Pengambilan LEMAK BAIK yang dimaksudkan bukanlah daripada sumber seperti mayonis, minyak masak atau lemak haiwan TETAPI daripada sumber pemakanan sihat seperti ikan salmon, sardine, walnut serta flaxseed. Salah satu LEMAK BAIK yang bermanfaat untuk tubuh badan kita adalah Omega-3 Fatty Acids.


Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasuk LEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. SEMAKIN RENDAH PARAS LEPTIN, SEMAKIN CEPAT ANDA AKAN BERASA LAPAR
membina otot

 Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.

Selepas kurus, badan akan mudah mengelebar/gelebeh, dengan pengambilan protein akan shapekan otot yang gelebar dan membuatkan badan solid.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan.

Gabungan ketiga-tiga langkah ini sangat berkesan untuk menurunkan berat badan.
Pengambilan makanan yang seimbang dan diet yang teratur sangat disarankan kerana itulah kunci utama untuk langsing. Anda juga disarankan mengambil 2-3 liter air setiap hari untuk memudahkan proses pelangsingan dan penyerapan vitamin yang diambil. Dan paling penting anda perlu mengambil suplement di atas dengan konsisten untuk result yang TERBAIK dan SUPERB!


TESTIMONI PENGGUNA
Ikuti kisah Puan Norita yang mula menggunakan Shaklee OmegaGuard untuk menurunkan berat badan, Salah seorang pelanggannya mengatakan yang Lecithin lambat kesan kepadanya dan ingin mengambil Omega. Hasilnya sangat mengagumkan. Oh, Lecithin juga berfungsi sebagai pembakar lemak yea..
Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)** 

Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.


Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.


Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.


Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.


Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!


testimoni 2

testimoni 3..
ikuti perkongsian darinya..
April 2012
------------
ok, time ni saye dh sarat mengandung, badan semakin mengembang sbb saye sgt2 kuat makan..hihi tgk tangan tu, kembang aje..smpai nk genggam tangan pun tak boleh, terlalu gemuk..overweight.. dari berat 50KG, jadi 80KG

August 2012
---------------
time ni hari raya tahun lepas, berat tak timbang plak brape KG, tapi yang pasti, pakai jubat tu, sangat ketat..leh nampak tummy lapis2..satu perkataan saja MALU..orang tegur, bertanya..tapi nak buat macam mana, saya bersalin secara cesarean..tak boleh bertungku, berbedung, mengurut pun takleh usik bahagian perut..time ni jeans saye pakai size 32..huhu

January 2013
---------------
start bulan September, saya bertekad dengan diri sendiri..i have to do something..bermula lah misi..sebelum2 ni, saya makan gak shaklee, amek esp, bcomp, vitamin c, set berpantang shaklee..tp start september, saya mula amek set slimming ;) alhamdulillah dari size 32 inch, dah jadi 29 inch

February 2013
-----------------
jengjeng..ni latest me !! time g bercuti dekat gold coast sepang, dengan family husband time celebrate birthday 3 generation (tokabah,husband(anak), adam(cucu))..hihi..alhamdulillah ;) guess what, now jeans dah size 27 !! yeay !! dah boleh pakai jeans zaman study dulu..terus laju2 bukak robok lame, cari seluar2 lame, basuh before gi bercuti ;) alhamdulillah dari beli saje2 je makan, sampaila sekarang saye dah join jadi independent distributer shaklee ..sambil2 menjana pendapatan, dapat gak mencantikkan diri..hihi *perasan seketika*..hihi



Testimoni 4..

klik sini utk megikuti cara diet yang diamalkan.. sini


Testimoni 5.. ikuti kisah dan perkongsian dari pengamal vitamin shaklee ini..

No comments:

Post a Comment

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...