There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Sunday, March 25, 2012

Best!!!

AsSalam.. hye, sht sumer? jmpa lg setelah sekian lama xberceloteh di sini.. actually br balik dr aktiviti yang memenatkan TAPI sgt2 best!! Jd fasilitator untuk program kem motivasi murid tahun 6.. Macam2 pengalaman yang dapat tmer program ni.. Pengalaman yang membuatkan diri ni berfikir ialah bler menjalankan aktiviti kembara dengan mereka-mereka ini.. ad 10 kumpulan.. Tmer 2 kne jg check point 3.. (larian berhalangan) memang berhalangan sungguh! tmer ni la nk tgk sape yang sporting n x dalam jalankan aktiviti ni.. mana taknya kne amik SELUT buat krim muka kot.. hahhahah... kesian..


p/s: gambar hiasan je ni.. (amik dr google, gambar btol ad kat kawan g..)


melalui CP ni ak dapat la lihat betapa adanya murid-murid yang sangat baik YAKNI pada hematku terlalu mempercayai orang lain.. BAGUS sikap 2 tp knela sesuai dengan masa @ situasinya kan??? ehheheh.. owh ye lp lak nk bgtau yang sebelum menjalankan aktiviti ekmabara ni setiap murid dibekalkan dengan barang amanah yang mana diorang kne pertahankan walau ap pon terjadi.. Nak tau ap dia brgnya?? coklat choclair.. huhuhu.. sdp 2 kalo dpt mkn byk2.. kami si fasi2 ni dtgskan tok cb 'MENGGODA' budak2 tu utk dptkan brg amanah diorg 2.. huhuhu.. KEJAM kan?? tp best oooo..


so nk dijadikan crita, bermula tgs goda-menggoda ni.. hahahha.. (bley ke ak nk goda ni?? rs geli smcm jew).. bermula dr kumpulan 10..

Fasi : Baiklah.. kumpulan berapa ni??
Murid2: Kumpulan 10 cikgu..
Fasi : Sebelum kita mulakan aktiviti, saya nak kamu keluarkan semua barang berharga macam jam dan lain2 SBB jap lagi nak masuk dlm air n main selut..

(sebenarnya xteringat pon brg amanah diorg 2..) TAPI TTBE2..

Murid2: Cikgu2, tlg simpankan barang amanah ni.. tkt jth dalam air..
Fasi : (Dengan muka terkejutnya) owh.. ok! (eh, xpyh mintak dh bg)

Selepas hbs sumer aktiviti 2 diorg dtg mntk blik then dgn muka penuh KEJAM kata xbley la coz kamu dh bg kat saya.. saya xmintak pon .. huhuhu.. diorang merayu2 tp nk wat mcmnerkan dh terlambat terpaksa la buat kering jew.. ak ni dh la ati lmbt..(ye kew??) hahah.. abaikan..

Dalam byk2 kumpulan 2, paling respect kumpulan 6.. semangat kerjasama yang tinggi 2.. berkeras nk pgg sendiri gula2 tu n akhirnya diorg dapat pertahankan AMANAH yang diberikan 2 smpi tamat game..

p/s: Dalam dunia ni kte kne percayakan diri kita dahulu br ley PERCAYA kan orang lain TP jangan bagi 100% kepercayaan ok?? :)

No comments:

Post a Comment

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...