There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Sunday, October 23, 2011

Hati Ke Hati.. hehehe

Selamat Petang sumer.. cuti2 ni xtau nk wat ap.. alih2 bkk la blog ni tp xtau la plak nk update ap kn?? aishh.. buang masa je, baik g bc buku ye x??? :) xpe la dah alng2 menyeluk pekasam ni, biar la sy update sket psl bisnes yang tgh d usahakan ni.. sblm 2 mari tarik nafas n relak2 dl.. :)


1
< << <<< <<<< <<<<< <<<<<< <<<<<<< <<<<<<<< <<<<<<<<<


dh relaks kan?? bler tarik nafas ni rasa lega n tenang sket kn??

post kali ni nk bgtau psl i kids..i-kids diperbuat daripada formulasi kolostrum semulajadi yang unik dari New Zealand yang khas kepada kanak-kanak.

Ia bukan sahaja kaya dengan khasiat-khasiat seperti protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan zat mineral, ia juga mengandungi faktor-faktor tumbesaran dan daya ketahanan yang penting untuk mengekalkan kesihatan tubuh. Kajian perubatan dan klinikal telah menunjukkan bahawa faktor imun dalam kolostrum boleh melawan virus, bakteria, kulat, alergen (bahan penyebab alahan) dan toksin.

Kolostrum lembu dari New Zealand merupakan kolostrum yang paling berkualiti berbanding yang lain. Lembu-lembu yang dipelihara tidak diberi suntikan hormon, bebas daripada teknologi genetik, dipelihara secara bebas dan rumput-rumput yang dimakan lembu tidak menggunakan racun rumpai. Kualiti produk tenusu keluaran New Zealand sentiasa dijamin. Makmal kajian dan proses pengeluarannya juga memperolehi Jaminan Kualiti Antarabangsa ISO 9001.

Kanak-kanak yang sentiasa mengambil kolostrum mempunyai daya ketahanan yang kuat dan bebas daripada penyakit-penyakit jangkitan seperti selsema, keradangan peparu dan cirit-birit. Selain itu, ia juga boleh merangsang tumbesaran dan meningkatkan daya kecerdasan kanak-kanak.


Ramuan Utama dan Fungsi

Menurut kajian saintifik: Kolostrum mempunyai pelbagai jenis faktor imun dan tumbesaran yang lebih berkhasiat dan berkesan berbanding susu lembu yang biasa.

Menurut laporan kajian Perubatan Virus Amerika, kolostrum kaya dengan globulin imun, faktor imun dan tumbesaran semulajadi yang berupaya menentang virus. Kolostrum berupaya mencegah penyakit saluran pernafasan terutamannya selsema dan jangkitan virus.Khas untuk tumbesaran kanak-kanak yang sihat dan ceria.

1. Menguatkan sistem pertahanan badan
2. Mencegah jangkitan, selesema dan demam
3. Mengurangkan reaksi alergi
4. Meningkatkan kekenyalan kulit dan otot
5. Membantu pertumbuhan tulang dan tulang rawan
6. Melindungi perut dan usus
7. Mempercepatkan proses penyembuhan luka
8. Meningkatkan daya tumpuan
9. Meningkatkan tahap kesihatan, kecergasan dan kecerdasan kanak-kanak
1. Orang dewasa boleh memakan ?

Boleh. i-kids membekalkan khasiat-khasiat yang diperlukan oleh badan manusia. Ia sesuai dimakan oleh semua golongan tidak kira usia atau jantina dan amat disyorkan kepada wanita hamil.

2. Apakah kebaikan i-kids ?

Colostrum is the powerful, nutrient-rich fluid a mother produces for her newborn just after birth. It provides a supercharged blend of vital proteins, antibodies, antioxidants, immunoglobulins, growth factors, vitamins, minerals, enzymes and amino acids. Colostrum is literally Mother Nature's very first, life sustaining superfood. There are over 37 powerful immune factors found in properly processed bovine colostrum. In addition, colostrum provides 8 growth factors which help to rebuild and rejuvenate your body by promoting healthy human growth hormone (HGH) production.

3. i-kids boleh dimakan dalam jangka masa yang panjang?

Boleh. Semua orang memerlukan berbagai khasiat untuk mengekalkan kesihatan dan kecergasan.
i-Kids merupakan sumber khasiat terbaik yang diperlukan setiap hari.
sekiranya anda berminat bolehlah terus menghubungi kami melalui emel, fb or sms.. :)

p/s: kita hanya merancang, namun Allah yang menentukan segalanya.. :)

No comments:

Post a Comment

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...