There was an error in this gadget

WELCOME

Persahabatan Kita

Daisypath Friendship tickers

Followers

Tuesday, November 1, 2011

Segalanya Bermula Di sini.. :)

AsSalam.. selamat pagi.. :) sedar xsedar dah msok bulan 11 kan?? ok.. bler dh mula msok bln 11 ni, kne la phm2 sendrikan.. EXAM dh nk dekat.. 3 paper je pon tp mcm xtau sem ni blaja ap.. cewahh.. mcm la sem2 sblm ni tau sgt balaja ap.. hahhahah.. 2 la, g klas bkn nk dgr Lecturer ajar.. bler nk exam kan dah terkial-kial.. amik kau.. pdnkan muka kat diri sendiri.. :( slalu ingatkan diri "be +ve" tapi kan, kadang2 selalu pikir yang bukan2 dl.. aishh.. so t nak wat azam baru la.. mm matlamat kot.. percaya dengan kebolehan diri.. hehehe.. teringat lak kata2 someone "dunia ni ibarat roda, kadang2 kita di atas dan kadang2 kita dibawah"


cuba bayangkan kita jatuh macam ni.. sakit kan?? tapi selalunya lepas jatuh 2 kita akan sentiasa menjaga setiap langkah kita sampai tanpa sedar kita jadi terlalu FOBIA.. actually ayat di atas mempunyai makna yang tersirat n tersurat.. renung2kan.. :)

sejak kebelakangan ni asyik dengar lagu ni je.. nasib la lagu ni bestkan.. lagu ni kalau kta tgk dari SEMANTIk nya penuh maksud yang mendalam.. huhuhuhu.. jom, kita tgk lirik dia.. :)


Lirik Lagu Aishiteru – Zivilia Band


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang ku berpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

[*]
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku

[**]
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu ku curiga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan

Saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Ulang [*][**]

Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
Oo.. uoo.. lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Ku mohon kau kembali

Kimi ga tuokuni itemo (even though you are far away)
Kinou omoi ga tsunagaru kara (yesterday’s memory bonding us)
Shinjiteruyo shinjiteruyo (I believe in you i believe in you)

Ulang [*][**]

Wo wo wo.. a a ai aishiteru


p/s: sok kta cter psl lain plak ye.. :)

No comments:

Post a Comment

Jom Terjah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...